ECDL va invita vineri, 8 iunie 2018, ora 11:00, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, pentru a afla impreuna premiantii editiei a 11-a a proiectului 5 licee 5 muzee . Incepand cu luna februarie, elevi din alte cinci licee din capitala au vizitat gratuit cinci muzee din Bucuresti , fiind provocati la un concurs online de cultura generala.
5 licee 5 muzee este un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale. Vineri, vom sarbatori in aer liber finalul acestei editii a proiectului, in atmosfera autentica din gradina Muzeului Satului. Vom fi impreuna cu toti participantii – elevi si profesori, reprezentanti ai muzeelor partenere (Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica – Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I) si organizatori ( ECDL ROMANIA alaturi de Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti).
5 licee 5 muzee, liceeni, licee, muzee, cultura, ECDL, ECDL ROMANIA, Bucuresti
5 licee 5 muzee, liceeni, licee, muzee, cultura, ECDL, ECDL ROMANIA, Bucuresti
La editia de anul acesta 5 licee 5 muzee , ce s-a desfasurat in perioada februarie – iunie 2018, au fost implicati alti 250 de elevi din alte 5 noi licee din Bucuresti: Colegiul National Emil Racovita, Liceul Teoretic Decebal, Colegiul National Octav Onicescu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi si Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice I.N. Socolescu.
Cele 5 muzee partenere si aceastei editii, care i-au provocat pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica – Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I.
Tinerii au fost incurajati sa contribuie la o pagina a proiectului cat mai activa pe site-ul web al unei retele de socializare, astfel incat fiecare liceu sa reuseasca sa promoveze unul dintre muzeele partenere si sa promoveze activitatile la care au luat parte in randul cat mai multor colegi, profesori sau prieteni, trezindu-le si acestora apetitul pentru a merge la muzee. Astfel, prin tragere la sorti la inceputul acestei editii, s-a stabilit ca Antipa sa fie promovat de elevii de la Socolescu, liceenii de la Colegiul National Emil Racovita sa povesteasca despre experienta la Muzeul de Arta Veche Apuseana, Liceul Decebal sa promoveze Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Militar sa fie promovat de liceenii de la Colegiul National Octav Onicescu, iar cei de la Asachi sa promoveze online Muzeul Satului.
Saptamana aceasta, in cadrul evenimentului final de la Muzeul Satului, vom afla care au fost cei mai buni elevi la testul de cultura generala, dar vom premia si cea mai de impact prezenta online pe pagina Facebook/5licee5muzee .
Atmosfera va fi inveselita ca de obicei de Grupul Fantezia de la Clubul Copiilor Sector 5.
Totusi, scopul 5 licee 5 muzee nu este competitia, ci motivarea elevilor in a accesa institutii de cultura, mai ales ca educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea lor. Acum, cand lumea digitala ne acapareaza aproape total interesul si devenim din ce in ce mai dependenti de computer si smartphone, tinerii trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale, inclusiv catre valori culturale.
5 licee 5 muzee si-a propus sa declanseze mai intai in randul tinerilor o epidemie sociala de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs intre cinci licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut succes si astfel, organizatorii impreuna cu partenerii au fost incurajati sa continue. Acum, la a 11-a editie, peste 2 500 de liceeni, din peste 50 de scoli bucurestene, deja s-au bucurat de oportunitatile oferite de acest proiect.
5 licee 5 muzee este o initiativa a ECDL ROMANIA, care organizeaza 5 licee 5 muze cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti prin Directia Cultura, Invatamant, Turism si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, promovand educatia completa si echilibrata a tinerilor din Romania.
ECDL – European Computer Driving Licence este cel mai raspandit standard global de certificare a competentelor digitale, cu recunoastere internationala in peste 100 de tari de pe toate continentele lumii.
Va asteptam cu mult interes, vineri, 8 iunie 2018, incepand cu ora 11:00, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti (Sos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti).
Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati: Elena Chiru, Coordonator Proiect, Tel.: 0213169922 / E-mail: elena.chiru@ecdl.ro / Web: www.ecdl.ro