Huawei publică raportul anual 2022. Compania a generat venituri de 642,3 miliarde de yuani (CNY)

Bucharest, Romania – June 25, 2020: A logo of Huawei, Chinese telecommunications equipment company, is displayed on the top of a building, in Bucharest, Romania.

Huawei a publicat astăzi raportul anual pentru anul 2022. Compania raportează operațiuni constante pe parcursul anului 2022, după ce a generat venituri de 642,3 miliarde de yuani (CNY) și profituri nete de 35,6 miliarde de yuani. Huawei continuă să-și consolideze investițiile în cercetare și dezvoltare, cu o cheltuială anuală de 161,5 miliarde de yuani în 2022, reprezentând 25,1% din veniturile anuale ale companiei și aducând cheltuielile totale de cercetare și dezvoltare din ultimii 10 ani la peste 977,3 miliarde yuani.

,,În 2022, mediul extern dificil și factorii din afara pieței au continuat să afecteze operațiunile Huawei”, a declarat Eric Xu, președintele rotativ al Huawei, la conferința de presă privind raportul anual al companiei. În mijlocul acestei furtuni, am continuat să mergem înainte, făcând tot ce ne stă în putință pentru a menține continuitatea afacerii și pentru a ne servi clienții. De asemenea, am făcut eforturi mari pentru a crește încasările – generând un flux constant de venituri pentru a ne susține nivelul și a pune bazele dezvoltării viitoare.”

La eveniment a fost prezentă și Sabrina Meng, directorul financiar al Huawei. Ea a precizat: „În ciuda presiunii substanțiale din 2022, rezultatele globale ale activității noastre au fost în conformitate cu previziunile. La sfârșitul anului 2022, rata noastră de pasivitate a fost de 58,9%, iar soldul nostru net de numerar a fost de 176,3 miliarde CNY. În plus, soldul nostru de active totale a atins un trilion de yuani, compus în mare parte din active curente, cum ar fi numerar, investiții pe termen scurt și active de exploatare. Poziția noastră financiară rămâne solidă, cu o rezistență și flexibilitate puternice. În 2022, cheltuielile noastre totale pentru cercetare și dezvoltare au fost de 161,5 miliarde de yuani, reprezentând 25,1% din veniturile noastre totale – printre cele mai mari din istoria Huawei. În vremuri de presiune, continuăm – cu încredere.”

În 2022, veniturile obținute de Huawei din afacerile cu operatorii, întreprinderile și consumatorii au fost de 284 miliarde CNY, 133,2 miliarde CNY și, respectiv, 214,5 miliarde CNY.

Huawei este un susținător puternic al dezvoltării alături de partenerii săi din domeniu și consideră că deschiderea și colaborarea duc la un succes comun. Compania a continuat să își deschidă funcționalitățile platformei sale în portofoliul HarmonyOS, Kunpeng, Ascend și cloud, concentrându-se pe îmbunătățirea experienței dezvoltatorilor, precum și pe abilitarea și susținerea partenerilor săi pe toate fronturile.

În prezent, Huawei colaborează cu peste nouă milioane de dezvoltatori și peste 40.000 de colaboratori pentru a susține inovația bazată pe parteneriat și pentru a crea o valoare mai mare pentru clienții săi.

Anul 2023 va fi crucial pentru menținerea și dezvoltarea durabilă a Huawei, a precizat Xu. Florile de prun tind să devină mai dulci după un îngheț de iarnă aspră. Astăzi, Huawei este ca o floare de prun. Deși este adevărat că ne așteaptă o presiune considerabilă, avem ceea ce ne trebuie pentru a ne continua parcursul cu succes – cu oportunități de creștere, un portofoliu de afaceri rezistent, un avantaj competitiv unic, încrederea durabilă a clienților și partenerilor noștri și curajul de a investi masiv în cercetare și dezvoltare. Suntem încrezători în capacitatea noastră de a depăși orice provocare care ne apare în cale, punând o bază solidă pentru o dezvoltare durabilă.”

Toate situațiile financiare din Raportul anual 2022 au fost auditate în mod independent de KPMG, o firmă internațională de contabilitate Big Four. Pentru a descărca Raportul anual 2022, vă rugăm să vizitați https://www.huawei.com/en/annual-report/2022

 

CyberStart, programul pentru reducerea decalajului de competențe în domeniul securității cibernetice, lansat de Fundația EOS cu sprijinul Microsoft, anunță prima promoție certificată

Fundația EOS – Educating for an Open Society – România în parteneriat cu Microsoft anunță prima generație de absolvenți certificați în securitate cibernetică. Programul de calificare profesională CyberStart și-a premiat absolvenții pe 31 martie, în cadrul evenimentului CyberStarter Challenge 2023, organizat la sediul Microsoft din Bucuresti. 

Frecvența și diversificarea atacurilor cibernetice atât pentru utilizatori cât și pentru companii, au încurajat peste 400 de cursanți beneficiari să se înscrie online la cursurile CyberStarter de formare, dezvoltare si reconversie profesională în domeniul securității cibernetice. Dintre aceștia, aproape 300 au urmat un curs de competențe de bază, iar în final 100 de candidați s-au calificat pentru participarea în modulul intensiv, printre care și 40 de femei, programul urmărind creșterea diversității de gen în profesiile asociate securității cibernetice. Cursanții au dobândit mai multe certificări cu recunoaștere internațională pentru nivel de bază, precum certificarea Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals corelată cu certificarea Azure Fundamentals și certificarea Certiport IT Specialist Cybersecurity.

Amenințările cibernetice continuă să reprezinte un risc major pentru oamenii, companiile și instituțiile din întreaga lume. De la întreruperea lanțului de aprovizionare până la atacuri de tip ransomware, infractorii cibernetici și-au îmbunătățit permanent serviciile și instrumentele de lucru, iar peisajul criminalității cibernetice este din ce în ce mai vast și divers.

Provocările în acest domeniu sunt accentuate de lipsa forței de muncă: nu există un număr suficient de specialiști pentru a face față cererii extrem de ridicate. Iar problema este una la nivel global. Potrivit estimărilor, până în anul 2025, numărul locurilor de muncă disponibile în domeniul securității cibernetice, în toată lumea, va ajunge la 3,5 milioane. Asta înseamnă o creștere de 350% într-un interval de 8 ani, potrivit Cybersecurity Ventures.

“Securitatea cibernetică este un element esențial al strategiei Microsoft pentru România, iar dezvoltarea competențelor în acest domeniu este o prioritate. Fie că vorbim de guverne, de companii sau ne raportăm la noi înșine, ca simpli cetățeni, ne confruntăm cu provocări importante în ceea ce privește accesul la programe educaționale în securitate cibernetică. Datele arată un decalaj în ceea ce privește competențele în acest domeniu între țările din Europa Centrală și de Est, astfel că este necesară o abordare coordonată din partea sectorului privat, academic și public din România pentru a dezvolta forța de muncă în domeniul securității cibernetice. Parteneriatul cu Fundatia EOS are rolul de a sprijini aceste eforturi și de a facilita formarea profesională a cât mai multor persoane în această direcție. Suntem încântați că 300 de persoane au participat deja la proiectul CyberStarter, lansat la sfârșitul anului trecut. Proiectul a fost creat ca răspuns la cererea tot mai mare de experți în domeniul securității cibernetice și cu fiecare cohortă de absolvenți contribuie la reducerea decalajelor în acest domeniu important pentru întreaga societate”, susține Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România.

Cursurile au oferit o sistematizare eficientă a conceptelor teoretice și un grad ridicat de abilitate practică. Certificările validează competențe privind cele mai utilizate sisteme de operare: Microsoft, Linux și mobile, în combaterea celor mai diversificate forme de criminalitate informatică. În România, datele Microsoft și LinkedIn arată că cererea de competențe de securitate cibernetică a crescut cu peste 30% doar în ultimul an. În acest context, a devenit aproape o cerință de bază ca oamenii să poată identifica riscurile cibernetice și să învețe să se protejeze.

”Programul CyberStart a fost inițiat cu ajutorul experților și angajatorilor în domeniul securității cibernetice. Am atras participanți din sfera absolvenților de facultate, șomeri, angajați în alte domenii care vor să schimbe orientarea profesională, dar nu găsesc cursuri adecvate timpului pe care îl pot aloca studiului. Cursanții au beneficiat de consiliere specifică pentru angajare și mai ales de oportunitatea certificărilor internaționale, iar asta îi face competitivi pe piața muncii”, afirmă Gabriela Ford, Director Fundația EOS.

Programul CyberStart se diferențiază de alte programe de instruire în domeniul securității cibernetice prin componenta de mentorat și sesiuni interactive cu experți din diverse tipuri de companii, pentru care securitatea informatică este prioritate zero. Cu ajutorul expertizei mentorilor, cursanții sunt aduși mai aproape de cariera pe care si-o doresc.

”M-am înscris la acest curs pentru că mi-am dorit să-mi îmbunătățesc competențele IT cu cele specifice de securitate cibernetică. Mi-au plăcut structura programului, interacțiunea cu trainerii și modelele aplicate de laboratoare. Absolvirea acestui curs și certificările dobândite îmi oferă șanse reale pentru un parcurs profesional de succes, într-o echipă alături de care pot să cresc, în domeniul IT. In acest moment susțin un doctorat în Automatizarea Comunicării de Marketing și îmi doresc, peste ani, să ating un nivel de top în carieră în domeniul securității cibernetice. Cu toate că mulți consideră că acest domeniu este unul în care, statistic, sunt implicate mai mult persoanele de sex masculin, în ultimii ani, din ce în ce mai multe femei au ales o carieră IT și cred că un principiu al egalității de șanse în echipe ar aduce un beneficiu domeniului. Încurajez cât mai multe persoane, indiferent de gen, să aplice la astfel de programe si sa aibă curajul să facă o schimbare profesională”, susține Alexandra Dinu, absolventă a cursului și certificată Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals și Certiport IT Specialist Cybersecurity.

Programul CyberStart este acceptat pe platforma Digital Skills and Jobs a Comisiei Europene, ca inițiativă garant în formarea angajaților sau a viitorilor angajați pentru competențe de nivel începător. Despre EOS

Fundația EOS – Educating for an Open Society Romania este o organizație neguvernamentală privată, non-profit, înființată şi înregistrată în România în anul 1999. A implementat de-a lungul anilor numeroase programe de educație și incluziune digitală destinate diverselor comunități sau categorii de populație, cu accent pe utilizarea noilor tehnologii informaționale și comunicaționale.

Despre Microsoft

Compania Microsoft susține companiile în procesul transformării digitale și facilitează dezvoltarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. Misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecare persoană și organizație de la nivel global să își atingă potențialul, prin intermediul tehnologiei.

Zyxel – De ce este foarte important să integrăm soluții de securitate Endpoint?

Potrivit Statista.com, în prima jumătate a anului 2022, numărul atacurilor malware la nivel mondial a ajuns la 2,8 miliarde.  

31 martie 2023 — Infractorii cibernetici vor căuta întotdeauna o modalitate creativă și inteligentă de a infecta un sistem sau o rețea. Dacă utilizați în prezent o soluție antivirus pentru a vă menține rețeaua în siguranță, nu este suficient. Antivirusul este doar un singur nivel de securitate; un utilizator are nevoie de un strat suplimentar de protecție împotriva tulpinilor avansate de malware. Protecție care poate gestiona un număr tot mai mare de atacuri malware, în special atunci când utilizatorii se deplasează la birourile de acasă și lucrează de la distanță pe drum. Potrivit Statista.com, în prima jumătate a anului 2022, numărul atacurilor malware la nivel mondial a ajuns la 2,8 miliarde.

De ce soluțiile endpoint sunt esențiale?

Peisajul amenințărilor devine din ce în ce mai complex, iar infractorii cibernetici caută întotdeauna modalități inovatoare de a accesa, fura informații sau manipula angajații pentru a oferi informații sensibile. Și astfel, securitatea stațiilor de lucru este esențială pentru securizarea întreprinderilor moderne.

Vizibilitate, control și răspuns

Cu organizațiile care astăzi sunt descentralizate și bazate pe IoT, se poate vedea un număr tot mai mare de dispozitive conectate, inclusiv medii de lucru de acasă. Prin urmare, avem nevoie de vizibilitate, control și capacitatea de a oferi un răspuns la această nevoie.

  1. Vizibilitate – Construiți capacitatea de a identifica persoane, dispozitive și aplicații
  2. Control – Oricine încearcă să acceseze o resursă trebuie să se autentifice mai întâi cu o metodă de autentificare puternică
  3. Răspuns – Reacție în timp util la ceea ce este identificat ca fiind rău intenționat

Migrarea perimetrului de securitate

O rețea descentralizată permite o mai mare confidențialitate, deoarece informațiile nu sunt transmise printr-un singur server central și, în schimb, trec prin mai multe dispozitive.

Astra de la Zyxel vă ajută să vă îmbunătățiți rețeaua

  1. Utilizatori de la distanță

Zyxel Astra este de a securiza utilizatorii de la distanță, roaming peste tot în afara perimetrului existent. Acesta pune toate aspectele legate de protecția securității înapoi în mâinile administratorului de rețea și le permite să monitorizeze și să securizeze utilizatorii, indiferent de locație.

  1. Atacuri de phishing și exploatare

Protejați-vă de atacurile de phishing și de exploatare, îmbunătățind securitatea endpoint-ului cu Astra fără motor. Puteți controla și gestiona cu ușurință siguranța dispozitivului mobil fără a sacrifica performanța. Depășiți amenințările rău intenționate oricând și oriunde.

Caracteristici Astra

  • Predict – Identifică persoane, dispozitive și aplicații
  • Prevent – Utilizatorii trebuie să se autentifice mai întâi cu o metodă de autentificare puternică
  • Detect – Detectarea navigării pe web în timp real
  • Răspuns – Monitorizarea în timp util a traficului și stocarea datelor istorice de 7 zile pentru admin

Notă: Zyxel Astra Endpoint Protection este disponibil în prezent pe telefoane mobile și tablete care rulează Android sau IOS.

Soluții Zyxel

NWA55AXE de la Zyxel este un AP WiFi 6 durabil, rezistent la intemperii în aer liber. Proiectat pentru medii exterioare dure, NWA55AXE conform cu standardul IP55, rezistent la intemperii, este cel mai bun punct de acces în aer liber WiFi 6 pentru a vă extinde rețeaua wireless în exterior. NWA55AXE cu NebulaFlex oferă manevrabilitatea flexibilă pentru a alege în mod liber între gestionarea GUI locală sau onboarding la interfața noastră super ușoară de gestionare a cloud-ului Nebula, pe care nu trebuie să vă faceți niciodată să vă faceți griji cu privire la uitarea adresei IP sau a contului și parolei pierdute.

Despre Zyxel Networks

Zyxel Networks oferă soluții de rețea și securitate de top pentru utilizatorii din mediul business și de acasă. Soluția sa de rețea cloud Nebula simplifică călătoria către o rețea sigură și fiabilă și protejează fără probleme utilizatorii de amenințările la adresa securității rețelei. Zyxel colaborează cu rețeaua sa de parteneri pentru a deservi peste un milion de afaceri pe 150 de piețe, cu peste 100 de milioane de dispozitive de conectare.

Pentru mai multe informații, vizitați https://www.zyxel.com/

Canon a dezvaluit publicului proiectele fotografice realizate de adolescentii din Programul Canon dedicat Tinerilor

canon-symbol

București, 30 martie – Canon a prezentat ieri expoziția caritabilă ce sărbătorește absolvenții ediției 2022 a Programului Canon dedicat Tinerilor, printr-un vernisaj organizat la Muzeul de Artă Recentă din București.

În cadrul evenimentului au fost prezentate 20 de lucrări realizate de cei zece adolescenti aflați în grija organizației World Vision România. Aceștia au participat în ultimele luni ale anului 2022, la workshopurile de fotografie organizate de Canon, desfășurate sub îndrumarea Ioanei Moldovan, fotojurnalist și mentorul programului.

Programul Canon dedicat Tinerilor este un proiect de tradiție, desfășurat în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, și are ca obiectiv să le prezinte tinerilor bazele artei fotografice, oferindu-le astfel competențele și instrumentele de care au nevoie pentru a-și spune poveștile prin intermediul imaginilor.

În țara noastră, zece tineri aflați în grija organizației World Vision România, au participat anul trecut la workshopuri intensive de fotografie, din cadrul programului Canon dedicat Tinerilor. Timp de șase săptămâni, sub atenta îndrumare a mentorului lor, fotografa Ioana Moldovan, și având la dispoziție echipamente Canon, cei zece adolescenți au ilustrat cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă (ODD), așa cum le-au vazut și perceput ei prin lentila aparatului de fotografiat.

”În copilărie sau adolescență, nu am avut pe cineva în familie care să mă îndrume către artele vizuale sau fotografie, în particular. Poate aș fi descoperit-o mai devreme. E un motiv în plus pentru care mă bucur că am avut șansa de a le arăta acestor adolescenți cum spunem povești prin imagini. În timpul workshopurilor i-am văzut devenind curioși de fotografie, încercând să facă și mai bine de la o săptămână la alta. Sper ca prin această experiență să se convingă de faptul că au povești de spus, iar fotografia este un limbaj pe care îl pot folosi pentru a o face. Entuziasmul lor de a se juca cu camerele foto, de a experimenta și de a învăța lucruri noi nu poate decât să mă convingă de faptul că e minunat să faci cunoscută lumea fotografiei cât mai multor tineri”, a spus fotografa Ioana Moldovan, mentorul tinerilor.

“Când Canon ne-a contactat pentru a demara acest parteneriat în România, am răspuns imediat afirmativ. Lucrăm zilnic cu tineri și știm cât de importante sunt astfel de proiecte pentru dezvoltarea lor. Vorbim despre o educație complementară celei pe care ei o primesc în școală, o educație care se bazează pe creativitate, imaginație și gândire liberă. Este greu de pus în cuvinte bucuria pe care am simțit-o și am văzut-o în ochii copiiilor atunci când si-au văzut lucrările expuse”, a declarat Luiza Manciu, representant World Vision, managerul programului “Vreau în clasa a 9-a”.

Lucrările pot fi admirate la Muzeul de Artă Recentă (Sala Auditorium), până pe 5 aprilie.

Toate fotografiile prezentate ieri pot fi achiziționate pe baza unei donații, iar întreaga sumă rezultată în urma expoziției este donată către World Vision România.

Detaliile despre procesul de donare sunt disponibile în sala Auditorium a Muzeului de Artă Recentă.

Despre Programul Canon pentru Tineri

Canon, împreună cu cei peste 50 de parteneri ai săi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, au reușit să sprijine, până în prezent, peste 4500 de tineri pentru a-și crea noi oportunităţi, atât pentru ei înşişi, cât şi pentru comunităţile lor. Programul Canon pentru Tineri face parte din campania globală Inspiring a World of change” și deservește obiectivului “For the Future of the People”.

“Ne dorim ca Programul să se dezvolte în România împreună cu tinerii pe care îi cunoaștem. Este o mare bucurie pentru noi că putem fi alături de ei în această etapă atât de importantă a vieții lor și că avem ocazia să le prezentăm universul fascinat al fotografiei. Am convingerea că accesul la acest tip de cunoaștere este benefic pentru dezvoltarea lor, indiferent de profesia pe care o vor alege în viitor. Le ținem pumnii absolvenților ediției 2022 și sperăm să ținem legătura cu ei, pentru viitoare proiecte foto-video pe care vor dori să le dezvolte”, a declarat Petronius Secăreanu, Director General, Canon România.

Programul Canon pentru Tineri continuă și în 2023, de data aceasta în parteneriat cu Colegiul Național „Grigore Moisil” din București. Mai multe detalii vor fi disponibile în curând, pe paginile de Instagram și Facebook ale Canon România.

Mai multe detalii despre Programul Canon pentru Tineri sunt disponibile aici: Încurajarea dezvoltării următoarei generaţii – Canon Romania

Microsoft Envision România – tehnologie și inovație în business pentru viitor

Tehnologia și inovația sunt generatoare de progres în era digitală. Digitalizarea vine cu multiple și considerabile beneficii și oportunități de afaceri, iar creșterea economică bazată pe folosirea mai judicioasă a datelor în Uniunea Europeană ar urma să ajungă la 829 de miliarde de euro până în anul 2025. Soluțiile digitale care accelerează creșterea și favorizează agilitatea afacerilor au fost în centrul atenției la Microsoft Envision România, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie dedicate comunității de business.

Lideri din mediul de afaceri și antreprenori din România, inclusiv din comunitatea de start-up-uri, reprezentanți ai sectorului public, precum și ai companiei Microsoft, au discutat despre oportunitățile pe care România le are din perspectivă digitală, dar și despre modalitățile prin care pot fi abordate provocările aduse de o economie și societate în continuă schimbare. Evenimentul i-a reunit, așadar, pe toți cei care au un rol esențial când vine vorba de transformarea României într-un hub digital regional.

Pe parcursul întregii zile, participanții au asistat la dezbateri, demonstrații, prezentări interactive și studii de caz al căror principal subiect a fost viitorul digital al României. Noi modalități care să accelereze transformarea digitală în companiile lor au fost discutate, astfel încât acestea să rămână competitive, productive și să genereze în același timp un impact pozitiv în societate.

Potrivit lui Michelle Simmons – General Manager, Microsoft Central Europe, tehnologiile digitale precum cloud-ul, Inteligența Artificială, big data, arhitecturile moderne de rețea, dar și digitalizarea afacerilor vor fi elementele-cheie care vor genera creșterea economică în viitor.

Michelle Simmons – Director General, Microsoft Europa Centrală: „Microsoft își ia angajamentul de a  sprijini în continuare guvernul, mediul de afaceri și oamenii din România în procesul de inovare digitală, în construirea strategiei de cloud și a agendei de dezvoltare a competențelor tehnologice cu scopul de a accelera transformarea digitală. Pentru a crea un impact de durată, atât sectorul privat, cât și cel public trebuie să permită schimbarea sistemică ce va accelera progresul către un viitor mai incluziv, echitabil și durabil”.

La eveniment a fost prezent și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. În timpul discursului său, el a subliniat rolul extrem de important pe care digitalizarea accelerată a serviciilor publice îl are în ceea ce privește progresul economic și social. Pe scena evenimentului au urcat și Excelența Sa, Kathleen Kavalec – Ambasador al Statelor Unite în România, Generalul Anton Rog – Director General al Centrului Național Cyberint și Generalul de Brigadă Mihai Burlacu – Șef al Direcției de Comunicații și Tehnologia Informației, din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Lor li s-au alături și alți reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice din România.

Bogdan Putinică – Director General, Microsoft România: „Tehnologiile digitale precum cloud-ul, Inteligența Artificială sau big data reprezintă calea către succes. Pentru a valorifica pe deplin potențialul transformării digitale și a impulsiona creșterea economică durabilă, România trebuie să acorde prioritate atât inovației, cât și dezvoltării infrastructurii și competențelor digitale. Microsoft va continua să fie un partener de digitalizare pentru România, susținând-o în a deveni un lider regional din acest punct de vedere”.

Potențialul României în direcția digitalizării este semnificativ, cu o industrie a serviciilor IT în plină expansiune. Potrivit estimărilor, aceasta ar urma să ajungă la 10% din PIB până în 2025, a mai afirmat Bogdan Putinică în timpul evenimentului.

Accelerarea transformării digitale necesită o colaborare solidă între sectorul public și cel privat – un lucru imperativ pentru progresul economic. România are acum toate reglementările necesare pentru a-și accelera călătoria digitală și a făcut pași importanți în această direcție, a adăugat în timpul evenimentului Dave Sloan – Chief Technology Officer, Global Market Development, World-Wide Public Sector Microsoft. Adopția de cloud este o condiție critică pentru guvernele din întreaga lume pentru a-și îndeplini obiectivele de transformare digitală.

Anexă:

Liudmila Climoc – CEO, Orange România: “Telecomunicațiile sunt coloana vertebrală pentru dezvoltarea economică a României prin digitalizare și mă bucur că la un eveniment de o asemenea amploare a fost reliefată importanța lor, mai ales azi, într-un context economic provocator pentru inovație, dezvoltare ori transformare digitală. Prin Orange Business Services susținem digitalizarea companiilor, iar noile noastre tehnologii, în care 5G este vârful de lance, vor susține creșterea și vor aduce împreună organizații din mediul privat și public. Mulțumim, Microsoft România, pentru parteneriatul de lungă durată pe care îl consolidăm de la an la an și pentru oportunitățile tehnologice extraordinare pe care le punem împreună la dispoziția companiilor”.

Andreea Ioniță – Chief Digital & Technology Officer, E.ON: “Ne propunem să jucăm un rol-cheie în tranziția către energia verde, cu accent pe eficiența energetică. În noiembrie 2021, ne-am actualizat strategia și am stabilit trei priorități pentru următorii ani: sustenabilitate, digitalizare și creștere. Ne concentrăm eforturile pe digitalizarea interacțiunii cu clienții noștri, smartificarea și modernizarea rețelor de distribuție și automatizarea proceselor interne. Continuăm să investim în oameni, în diversitate și capabilități noi“.

Răzvan Ene – General Manager, Crayon: “Crayon Romania este o companie care a luat naștere în plină pandemie și care a reușit, în mai puțin de trei ani, să câștige încrederea a peste 160 de clienți, să ajungă la 26 de milioane de euro cifra de afaceri și să devină Partenerul Anului pentru Microsoft în 2022, datorită competențelor, pasiunii și implicării echipei locale.”

Tudor Manea, CEO Group eMAG: “Online-ul a adus o transparență și un nivel de informare foarte mare, iar din această perspectivă nu cred să fi existat vremuri mai bune pentru consumator, care acum are puterea de a defini ceea ce se întâmplă în retail. Oricine activează în industrie va trebui să construiască o relație cu clienții săi, pentru care a cumpăra produse sau servicii nu mai este suficient. Tehnologia și inteligența artificială ne ajută astăzi să fim și mai aproape de oameni și de nevoile lor și să construim această punte către ei”.

Cum evoluează piața digitală din România și ce avantaje au magazinele online care folosesc anumite instrumente de promovare

📷 Miluta Flueras ↠ https://miluta.ro

București, 30 martie 2023. Creșterea semnificativă a utilizării internetului în ultimii ani și dezvoltarea fără precedent a tehnologiilor digitale în diferite sectoare – cum ar fi comerț electronic, servicii financiare, publicitate online etc. – au avut ca efect direct o maturizare a pieței digitale din România. Studii de specialitate citate de Optimized, una dintre cele mai cunoscute agenții din plan local specializată în campanii PPC (Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads, YouTube Ads, Bing Ads etc) pentru e-commerce, arată că 8 din 10 români descoperă un produs online în special în motoare de căutare, iar aproximativ 80% dintre români au făcut cel puțin o achiziție online în ultimul an. Cu alte cuvinte, în România, Google este motorul de căutare cel mai folosit, iar câteva exemple vin să confirme acest lucru: în fiecare lună sunt 50.000 de căutări pentru cuvantul ”laptop”, 75.000 pentru ”mobilă de bucătărie”, 110.000 pentru ”rochii de ocazie”.

”Referitor la comerțul electronic, există o creștere constantă a numărului de magazine online și a volumului de vânzări. În ceea ce privește publicitatea online, în ultimii ani am asistat la o schimbare semnificativă în preferințele consumatorilor, care tind să petreacă tot mai mult timp pe platforme digitale. Aceasta a dus la o creștere semnificativă a publicității digitale, cu investiții din ce în ce mai mari în acest domeniu”, spune Mădălina Stănescu, Managing Director-ul agenției de marketing online Optimized.

Foarte pe scurt, acesta punctează principalele avantaje ale folosirii instrumentelor Google Ads, între care îmbunătățirea vizibilității și a traficului și îmbunătățirea credibilității – un magazin online care apare în primele poziții ale rezultatelor de căutare Google are mai multe șanse să fie văzut și accesat de către potențiali clienți, fiind considerat totodată mai credibil și mai de încredere, ceea ce duce la o creștere a traficului pe site și, implicit, la o creștere a vânzărilor. Mai mult, Google oferă o varietate de instrumente de marketing digital, cum ar fi Google Ads și Google Shopping, care pot ajuta la promovarea magazinului online și la atragerea de clienți noi.

”În următorii trei ani, este de așteptat ca piața digitală din România să se dezvolte rapid, datorită mai multor factori. În primul rând, creșterea numărului de utilizatori de internet și a penetrării smartphone-urilor, ceea ce va duce la creșterea cererilor pentru servicii și soluții digitale. Ca o consecință, vor fi tot mai multe investiții în infrastructură și tehnologie. Totodată, vom asista la digitalizarea afacerilor, în contextul în care companiile românești vor să își eficientizeze operațiunile și să se adapteze la schimbările pieței. Acest proces va implica dezvoltarea aplicațiilor software, adoptarea tehnologiilor noi și investiții în marketing digital”, notează Mădălina Stănescu. În opinia sa, tehnologiile emergente – cum ar fi inteligența artificială, blockchain sau internetul lucrurilor – vor avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra pieței digitale din România, pe termen mediu și lung.

”Best Performance Max campaign for Retail”

În acest context al diversificării și adoptării noilor instrumente digitale, Agenția Optimized a câștigat premiul Google Romania ”Best Performance Max campaign for Retail” cu magazinul online EuroUnelte, al unei companii românești, deținută și condusă de către Domnul Alin Enuca, companie care oferă un portofoliu larg de produse pentru casă, grădină ori microferme, adresate utilizatorilor casnici, micilor fermieri și nu numai.

”Performance Max este cel mai nou și performant produs Google Ads, lansat in iulie 2022 ca fiind cel mai puternic tool de eCommerce din istoria marketingului digital, iar acest premiu certifică faptul că, în segmentul de retail, Agenția Optimized are rating excelent privind tot ceea ce reprezintă gestionarea unui cont în Google Ads pentru un magazin online. În competiție s-au luat în calcul datele ultimului trimestrului din 2022, agenția noastră beneficiind de o deschidere maximă din partea clientului în ceea ce privește utilizarea instrumentelor avangardiste ale Google Ads în campaniile sale, iar premiul obținut ne onorează și motivează pentru mai departe în susținerea adoptării noilor instrumente de marketing digital în rândul antreprenorilor români”, mai spune Managing Director-ul Agentiei Optimized.

Google Performance Max se orientează către o strategie centrată pe obiectivul de business și pe audiență, în loc să se axeze pe cuvinte cheie, la fel ca toate celelalte campanii Google Ads de până acum. Orice companie locală care își dorește să obțină rezultate optime în urma unor astfel de campanii trebuie să fie pregătită să facă față traficului crescut, să aibă o structură solidă de business și un site de foarte bună calitate. Performance Max scanează conținutul site-ului cu scopul de a avea cea mai bună audiență posibilă în întregul ecosistem Google, iar conținutul slab înseamnă și rezultate slabe.

În prezent, Performance Max este cel mai puternic tool de eCommerce din istoria marketingului digital, iar începând cu iulie 2022 a înlocuit Smart Shopping. Având avantajul întregului inventar Google, cu Performance Max este mai mult control decât cu Smart Shopping (cea mai bună campanie care putea fi utilizată pentru eCommerce, înainte de Performance Max). Altfel spus, anunțurile Performance Max pot lua forma oricărui tip de campanie (video, search, display etc.).

La modul general, sectorul românesc de comerț online s-a dezvoltat continuu în ultimii ani, în 2022 fiind evaluat la 6,3 miliarde de euro, puțin peste valoarea din 2021 (6,2 miliarde de euro), potrivit  potrivit estimărilor GPeC, ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online) și ale principalilor jucători din domeniu, punctate într-un studiu de piață. În perioada analizată, traficul magazinelor online românești a fost generat în proporție de peste 80% de către dispozitivele mobile, în creștere de la 75,5% în 2021. De asemenea, din alte surse (Eurostat, Euromonitor), aflăm că 66% din utilizatorii de internet din România au făcut cel puțin o cumpărătură online în 2022, cu 8,7% mai mult față de 2021, țara noastră devansând astfel Bulgaria (41%), Turcia (42%) și Italia (49%), din unghiul acesta de abordare. Toate aceste cifre confirmă potențialul unui domeniu care nu și-a încetinit creșterea nici în perioadele dificile din punct de vedere economic.

***

Despre Optimized:

Înființată în 2016, Optimized este una dintre cele mai cunoscute agenții din România specializată în campanii PPC (Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads, YouTube Ads, Bing Ads etc) pentru e-commerce. Portofoliul agenției cuprinde magazine online și companii din diferite domenii, pentru care sunt gestionate campanii de marketing și cărora li se oferă consultanță cu ajutorul unei echipe formate din specialiști PPC și traineri certificați Google. Printre clienții agenției pot fi enumerate nume precum: PC Garage, Marelbo, Pint.ro, Iveco.

Cea mai noua gama de laptopuri Lenovo Yoga care ofera creatorilor de continut posibilitatea de a trece de la inspiratie la expresivitate

AKA9374_5

Lenovo lansează noile modele premium Yoga Pro 9i și Yoga Pro 7i/7, Yoga 7i/7, precum și două laptopuri Yoga Slim – Yoga Slim 7 și îmbunătățitul Yoga Slim 6

Crearea, consumul și colaborarea într-o lume hibridă tocmai au devenit mai ușoare cu cea mai recentă generație de laptopuri Lenovo Yoga cu Windows 11, care oferă performanțe impresionante, versatilitate incredibilă și mobilitate, toate integrate într-un design elegant și portabil:

  • Flagship-ul Lenovo Yoga Pro 9i, disponibil în două versiuni de ecran1(14,5″ și 16″, gen 8), oferă o tehnologie inovatoare, cu caracteristici care includ Lenovo X Power2 îmbunătățit, ecran PureSight Pro3 optimizat și o gamă de caracteristici noi și actualizate.
  • Modelul slim, ușor și elegant Yoga Slim 7(14,5″, 8) oferă utilizatorilor mai multă putere, portabilitate și o durată de viață a bateriei mai mare decât până acum.
  • Ideale pentru creatorii de conținut cu activități multitasking, Yoga Pro 7(14,5″, 8) și Yoga Pro 7i (14,5″, 8) oferă performanțe puternice într-un design elegant.
  • Integrând designul curbat cu margini confortabile într-un laptop convertibil 2 în 1 versatil, Yoga 7(disponibil cu ecran de 14″ și 16″, gen 8)1 permite o flexibilitate extremă.
  • Noul Yoga Slim 6(14″, 8), este dotat cu cel mai nou procesor AMD Ryzen™ 7000, permițând performanțe și eficiență maximă într-un dispozitiv foarte subțire.

Echipată cu Windows 11, această generație de laptopuri Yoga este realiztă pentru a impresiona, fie că este vorba de noul Lenovo X Power2, de ecranul îmbunătățit PureSight sau de Premium Suite4 – o colecție de caracteristici actualizate, inclusiv noua tastatură Yoga concepută pentru confort și eficiență.

Concepută pentru a oferi o experiență premium, gama Yoga Pro este cea mai puternică din sub-brandul de laptopuri Yoga. Oferind performanțe de vârf cu portabilitate convenabilă, linia Yoga Pro le permite utilizatorilor să creeze de oriunde și oricând au nevoie. Această generație dispune de o versiune îmbunătățită a Lenovo X Power2 – un set de caracteristici hardware și software care lucrează împreună pentru o experiență creativă mai rapidă și mai fluidă. De exemplu, utilizatorii vor observa că editarea lor video se desfășoară mai rapid, cu previzualizare, redare și exporturi software drastic accelerate – ceea ce înseamnă mai mult timp pentru crearea de videoclipuri și mai puțin timp petrecut în așteptare. Creșterile semnificative ale capacității termice față de generația anterioară includ o creștere de 62.5%5 în cazul modelului Yoga Pro 9i de 16 inchi și o creștere de peste  25%5 în cazul modelului de 14,5 inchi – ambele permițând utilizatorilor să experimenteze o redare grafică, video sau 3D mai rapidă, menținând în același timp o performanță silențioasă. Lenovo X Power2, combinat cu GPU-urile NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Series pentru îmbunătățirea performanței și stabilității, permite creatorilor să folosească cu încredere și ușurință aplicații creative high-end.

Noul Lenovo Premium Suite4, actualizat și disponibil pe modelele Yoga Pro 9i (14.5” and 16”, 8), the Yoga Pro 7 (14.5”, 8), the Yoga Pro 7i (14.5”, 8) și Yoga Slim 7 (14.5”, 8), este un set de caracteristici hardware noi și actualizate, concepute pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului Yoga. Elementul cel mai remarcabil este tastatura îmbunătățită cu un răspuns mai rapid la apăsare și taste acoperite cu un strat protector antigrăsime pentru o atingere mai fină, minimizând în același timp amprentele sau petele. În plus, laptopurile Lenovo Premium Suite4 vor include, de asemenea, patru microfoane îmbunătățite pentru apeluri video și audio, patru difuzoare cu reducere a zgomotului, ventilatoare mai silențioase și un trackpad mai mare pentru o manipulare mai ușoară a conținutului și o eficiență mai bună în general.

Aducând putere și performanță, Yoga Slim 7 (14.5”, 8) și Yoga Slim 6 (14”, 8) sunt echipate cu procesoare de ultimă generație din seria AMD Ryzen 7000, care oferă o performanță rapidă și puternică, având o baterie de peste 60Whr7 și opțiunea Rapid Chargepentru eficiență. Utilizatorii Yoga Slim pot experimenta, de asemenea, noua tehnologie grafică integrată RDNA™ 3 pentru a permite crearea de conținut vizual realist pe ecranul Yoga Slim. Motorul AMD Ryzen AI aduce noi funcții inteligente pentru această generație de Lenovo Yoga Slim, inclusiv AI Eye Gaze Correction, astfel încât utilizatorii să pară că privesc întotdeauna la cameră în timpul unui apel video, AI camera auto-frameing pentru a se asigura că întotdeauna capul utilizatorului este în imagine și AI depth-based background blur pentru a permite utilizatorilor să seteze imaginile de fundal la o anumită distanță de cameră.

Yoga Pro 9i:  Putere uluitoare pentru oamenii creativi

Conceput special pentru creatorii de conținut, Yoga Pro 9i 8th Gen vine cu Windows 11 și cu procesoare mobile Intel® Core™ 13th Gen, o soluție de GPU pentru laptopuri NVIDIA RTX 4070, alături de o răcire eficientă pentru a le oferi utilizatorilor un laptop puternic. Fie că este vorba despre editarea sau redarea videoclipurilor, modelare 3D intensivă sau proiectare grafică, cei care creează se pot aștepta la o experiență fluidă și fără stres.

Disponibil în două culori, Tidal Teal și Storm Grey10, Yoga Pro 9i oferă, de asemenea, un ecran PureSight Pro3 atât în varianta de 14,5 inchi, cât și în cea de 16 inchi. Modelul de 16 inchi are o rezoluție de până la 3,2K, o luminozitate de 1200 nits, o rată de reîmprospătare de 165Hz, o gamă triplă de culori de 100% DCI-P3, 100% sRGB și 100% Adobe RGB, imagini clare, fluide și realiste care îi vor atrage pe cei care caută să realizeze lucrări de înaltă calitate.

Yoga Slim 7: Eleganță într-un dispozitiv subțire, dar puternic

Pentru cei care apreciază eleganța stilată într-un dispozitiv ultraușor, dar au nevoie de putere și portabilitate pentru a-și atinge ambițiile creative, noul Yoga Slim 7 8th gen le oferă ceea ce își doresc. Ecranul OLED PureSight de 14,5 inchi, de până la 3K, oferă imagini mai clare, mai fluide și mai realiste, care sunt alimentate de următoarea generație de procesoare AMD Ryzen din seria 7000, utilizatorii pot edita și încărca fotografii în timp ce sunt mișcare, pot lucra la o prezentare sau pot face videoconferințe dintr-o cafenea. Cu certificarea TÜV Rheinland Low Blue Light (soluție hardware) și certificare Eyesafe6, riscul de oboseală a ochilor este redus semnificativ.

O altă îmbunătățire semnificativă a modelului Yoga Slim 7 este bateria de capacitate mai mare, de 70Whr7 care le permite creatorilor să lucreze mai mult timp fără a conecta dispozitivul la priză. Funcția Rapid Charge permite o reîncărcare rapidă în 15 minute pentru încă 2 ore de utilizare8. Datorită ventilatoarelor duble și a sistemului Thermal Design Performance de 30 de wați din această generație, utilizatorii se pot bucura de o performanță și mai silențioasă.

Yoga Pro 7 și Yoga Pro 7i: Performanțe puternice într-un design elegant

Laptopurile Yoga Pro 7 și 7i conțin componente de hardware de ultimă generație alături de GPU-uri NVIDIA RTX 3050 sau 4050, toate acestea integrate într-un design confortabil, ceea ce le face să fie performante și ideale pentru creatorii de conținut. Cu o autonomie mai mare (până la 73Whr), acest laptop subțire de 15,6 mm (0,6 inch) din această generație oferă o experiență de utilizare mai silențioasă, indiferent de volumul de muncă solicitat. Noua soluție de software Unison de la Intel ajută la conectarea dispozitivelor IOS și Android™ cu Yoga Pro 7i pentru un tot unitar, cu un singur ecran și mai multe dispozitive. Disponibile în versiunea cu ecran PureSight Pro3 de 14,5 inchi cu rezoluție de până la 3K, luminozitate de 400 nits și rată de reîmprospătare de 120Hz, laptopurile Yoga Pro 7 și Yoga Pro 7i le oferă utilizatorilor o calitate vizuală clară și netedă, fie că este vorba de editare video, de design grafic sau de crearea unei prezentări

Yoga 7 și Yoga 7i:  Versatilitate creativă

Cu margini rotunjite într-un design cu muchii elegante, Yoga 7 8th este creat pentru o utilizare eficientă și versatilitate. Fidel formei sale, laptopul convertibil Yoga 7 le permite utilizatorilor să creeze conținut practic de oriunde, cu funcții versatile care pot transforma dispozitivul dintr-un laptop de dimensiuni normale într-o tabletă portabilă.

Cea mai recentă generație de procesoare Intel 13th Gen și procesoarele AMD Ryzen din seria 7000, oferă creatorilor de conținut performanță, fie că este vorba de editare video, de retușare foto sau de streaming. Un ecran de înaltă calitate cu raport de aspect 16:10, panou OLED de până la 2,8K și acuratețe a culorilor 100% DCI-P3 le permite utilizatorilor să creeze și să împărtășească cele mai bune lucrări de până acum.

Yoga Slim 6: Ușor și durabil pentru oamenii creativi care se află încontinuă mișcare

Cu un design subțire, ușor și durabil, Yoga Slim 6 8th gen vine într-o carcasă de aluminiu practică, concepută pentru cei care se află în mișcare. Este acum disponibil cu procesoare de ultimă generație din seria AMD Ryzen 7000, pentru performanță de ultimă generație. Noul Yoga Slim 6 vine cu două opțiuni de culoare – Misty Grey și Storm Grey.10

Îmbunătățește și mai mult experiența cu laptopurile Yoga prin valorificarea puterii oferite de soluțiile software precum 9 și 9 pentru optimizarea dispozitivelor, monitorizarea performanțelor, verificarea stării de sănătate a PC-ului, îmbunătățirea securității și chiar rezolvarea și prevenirea problemelor. În cazul unei probleme tehnice întămpinată PC, serviciul avansat Premium Care Plus asigură acces prioritar la tehnicieni experți, reparații rapide, protecție suplimentară a dispozitivului și asistență pentru modul de utilizare a software-ului.

Vizitează Lenovo StoryHub newsroom pentru imagini și www.lenovo.com/yoga pentru mai multe detalii despre noul portofoliu Lenovo Yoga.

Prețuri și disponibilitate 11

  • Yoga Pro 9i (16”, 8) va avea un preț începând cu $1,799.99 și va fi disponibil în America de Nord începând cu luna mai 2023.11
  • Yoga Pro 9i (14.5”, 8) va avea un preț începând cu $1,699.99 și va fi disponibil în America de Nord începând cu luna mai 2023.11
  • Yoga Slim 7 (14.5”, 8) va avea un preț începând cu €1,499 cu TVA inclus și se preconizează că va fi disponibil pe anumite piețe din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) începând din iunie 2023.11
  • Yoga Pro 7i (14.5”, 8) va avea un preț începând cu €1,099 cu TVA inclus și se preconizează că va fi disponibil pe anumite piețe EMEA începând cu aprilie 2023.11
  • Yoga Pro 7 (14.5”, 8) va avea un preț începând cu $1,449.99 și se preconizează că va fi disponibil în America de Nord începând din iulie 2023.11
  • Yoga 7i (14”, 8) va avea un preț începând cu $849.99 și se preconizează că va fi disponibil în America de Nord începând cu aprilie 2023.11
  • Yoga 7i (16”, 8) va avea un preț începând cu $799.99 și se preconizează că va fi disponibil în America de Nord începând cu aprilie 2023.11
  • Yoga 7 (14”, 8) va avea un preț începând cu €899 cu TVA inclus și se așteaptă să fie disponibil pe anumite piețe EMEA începând cu luna mai 2023.11
  • Yoga 7 (16”, 8) va avea un preț începând cu $749.99 și se așteaptă să fie disponibil în America de Nord începând cu mai 2023.11
  • Yoga Slim 6 (14”, 8) va avea un preț începând cu €899 cu TVA inclus și se așteaptă să fie disponibil pe anumite piețe EMEA începând cu luna mai 2023.11

Despre Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o putere tehnologică globală cu venituri de 70 de miliarde de dolari, clasată pe locul 171 în topul Fortune Global 500, cu 82.000 de angajați în întreaga lume și care deservește zilnic milioane de clienți pe 180 de piețe. Concentrată pe o viziune îndrăzneață de a oferi o tehnologie mai inteligentă pentru toți, Lenovo și-a consolidat succesul ca cea mai mare companie de PC-uri din lume, extinzându-se în continuare în domenii cheie de creștere, inclusiv servere, stocare, dispozitive mobile, soluții și servicii. Această transformare, împreună cu inovația Lenovo care schimbă lumea, construiește o societate digitală mai cuprinzătoare, mai demnă de încredere și mai durabilă pentru toată lumea, oriunde. Pentru a afla mai multe vizitați https://www.lenovo.com și citiți cele mai recente știri prin intermediul StoryHub-ului nostru.

Opțiunile de dimensiune ale ecranului pot varia în funcție de zona geografică și de disponibilitate.

Lenovo X Power este disponibil pe Yoga Pro 9i (16″, 8) și (14,5″, 8). Lenovo își rezervă dreptul de a modifica ofertele, caracteristicile și specificațiile produselor în orice moment și fără notificare prealabilă.

Ecranul Lenovo PureSight Pro este disponibil pe Yoga Pro 9i (16″, 8), Yoga Pro 9i (14,5″, 8) și Yoga Slim 7 (14″, 8).

Lenovo Premium Suite este disponibil pe laptopurile Yoga Pro 9i (14″, 8), Yoga Pro 9i (16″, 8), Yoga Pro 7i (14″, 8) Yoga Pro 7 (14″, 8) și Yoga Slim 7 (14″, 8). Lenovo Premium Suite include patru microfoane, patru difuzoare cu reducere a zgomotului, trackpad mai mare (135 x 80 mm la 14″ și 150 x 95 mm la 16″), noua tastatură Lenovo Yoga cu taste antigrăsime de 1,5 mm cu protecție și răspuns mai rapid la atingere.

5Creșterea reală a capacității termice pentru Yoga Pro 9i (16″, 8) este de 62,5% de la an la an; pe baza comparației între 80Whr în Gen 7 și 130Whr în Gen 8. Yoga Pro 9i (14,5″, 8) este o creștere de 25% de la an la an; pe baza comparației între 70Whr în Gen 7 și 90Whr în Gen 8.

6 Certificarea TÜV Rheinland și Eyesafe înseamnă că un monitor a trecut testele de siguranță riguroase și poate fi achiziționat de consumatori fără teamă. Monitoarele cu corecție hardware de corecție redusă a luminii albastre costă mai mult la fabricare. Un produs cu eticheta Low Blue Light care afișează cuvinte-cheie ale soluției hardware sugerează că acesta poate oferi o valoare mai bună decât alte monitoare din clasa sa.

7 Toate afirmațiile privind durata de viață a bateriei sunt aproximative și se bazează pe teste interne efectuate în condiții optime de laborator și de rețea, cum ar fi redarea video locală și MobileMark 2018. Performanța reală a bateriei va varia și depinde de numeroși factori, inclusiv configurația și utilizarea produsului, software-ul, condițiile de funcționare, funcționalitatea wireless, setările de gestionare a energiei, luminozitatea ecranului și alți factori. Capacitatea maximă a bateriei va scădea în mod natural cu timpul și utilizarea acesteia.

Rapid Charge Boost (încărcare rapidă) = reîncărcare de 15 minute pentru încă 2 ore de utilizare. Rapid Charge Express = 15 minute de reîncărcare pentru încă 3 ore de utilizare. Trebuie să folosiți încărcătorul inclus cu dispozitivul. Bateria trebuie să fie substanțial epuizată. Rata de încărcare încetinește pe măsură ce încărcarea avansează.

Lenovo Smart Lock și Lenovo Smart Performance sunt disponibile prin intermediul Lenovo Vantage și se aplică numai pe PC-urile Lenovo cu Windows 10 sau 11. Ofertele sunt supuse disponibilității. Nivelurile de servicii pot varia în funcție de locația geografică. Lenovo își rezervă dreptul de a modifica ofertele și specificațiile produselor în orice moment și fără notificare prealabilă.

10 Opțiunile de culoare pot varia în funcție de zona geografică și de disponibilitate.

11 Prețurile pot să nu includă taxe și nu includ transportul sau opțiunile și pot fi modificate fără notificare prealabilă; se aplică termeni și condiții suplimentare. Prețurile revânzătorilor pot varia. Datele de punere la raft și opțiunile de culoare pot varia în funcție de zona geografică și este posibil ca produsele să fie disponibile numai pe anumite piețe. Toate ofertele se supun disponibilității. Lenovo își rezervă dreptul de a modifica ofertele, caracteristicile și specificațiile produselor în orice moment și fără notificare prealabilă.

LENOVO și YOGA sunt mărci comerciale ale Lenovo. INTEL, INTEL CORE, THUNDERBOLT, sigla Intel și alte mărci Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation sau ale filialelor sale. USB Type-C® și USB-C® sunt mărci comerciale înregistrate ale USB Implementers Forum. DOLBY, DOLBY ATMOS și DOLBY VISION sunt mărci comerciale înregistrate ale Dolby Laboratories Licensing Corporation. Produs sub licență de la Dolby Laboratories.  BLUETOOTH este o marcă comercială a Bluetooth Special Interest Group (SIG). Wi-Fi este o marcă comercială a Wi-Fi Alliance. Marca comercială TÜV Rheinland este protejată, printre altele, de marca europeană înregistrată pentru TÜV Rheinland AG. AMD și Ryzen sunt mărci comerciale ale Advanced Micro Devices, Inc. NVIDIA, GeForce și RTX sunt mărci comerciale ale NVIDIA. MicroSD este o marcă comercială a SD-3C, LLC. ANDROID este o marcă comercială a Google LLC. Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea deținătorilor lor. ©2023, Lenovo Group Limited

Peste 5 miliarde de reclame inselatoare blocate de Google in 2022

Compania a lansat astăzi raportul anual privind siguranța în publicitatea online și Centrul de transparență a anunțurilor, un nou instrument prin care utilizatorii pot verifica advertiserii.

Google face public Google Ads Safety Report 2022, raportul anual privind siguranța în publicitatea online, care arată ce măsuri a luat compania pentru a preveni publicitatea înșelătoare, asigurând în acest mod un ecosistem sigur pentru oameni, afaceri și instituții media.

Astfel, anul trecut Google a adăugat sau actualizat aproape 30 de politici pentru advertiseri și publicații. A fost extinsă protecția pentru adolescenți și consolidate politicile pentru anunțurile electorale. Mai mult, în 2022 Google a lansat și Centrul meu de anunțuri, prin care utilizatorii pot să-și personalizeze experiența publicitară și să afle mai multe informații despre advertiseri și reclamele pe care le văd online. În completarea acestui instrument, astăzi compania anunță și lansarea Centrului de transparență a anunțurilor, o arhivă în care utilizatorii pot căuta informații despre toți advertiserii verificați de Google.

În 2022, Google a eliminat peste 5,2 miliarde de reclame, în creștere cu 2 miliarde față de 2021, a restricționat alte peste 4,3 miliarde și suspendat 6,7 milioane de conturi ale advertiserilor. De asemenea, a blocat sau restricționat rularea reclamelor pentru mai mult de 1,5 miliarde de pagini și a luat măsuri mai ample în cazul a 143.000 de site-uri care nu respectau politicile companiei privind publicitatea online.

Raportul poate fi citit la acest link.

Blocarea conținutului nociv și combaterea dezinformării

În ultimii ani, Google a luat măsuri extinse pentru a combate dezinformarea și afirmațiile neverificate în ecosistemul său de publicitate. Acestea includ politicile Google împotriva afirmațiilor dăunătoare asupra sănătății, afirmațiile false ce subminează încrederea în procesul electoral și afirmațiile neverificate ce neagă consensul științific acceptat privind pericolul schimbărilor climatice. În 2022, Google a blocat difuzarea reclamelor în peste 300.000 de pagini ale publisherilor și rularea a peste 24 de milioane de reclame care au încălcat aceste politici. În plus, a blocat și eliminat peste 51,2 milioane de reclame pentru conținut neadecvat, inclusiv discurs instigator la ură, violență și afirmații dăunătoare pentru sănătate și 20,6 milioane de reclame pentru produse sau servicii periculoase, cum ar fi arme și explozivi.

Mai mult, Google și-a extins programul de verificare și transparență pentru anunțurile electorale, inclusiv pentru cele din UE, pentru a le oferi utilizatorilor informații fiabile despre anunțurile electorale de pe platformele sale și posibilitatea de a vedea cine a plătit pentru ele. Aceste date sunt disponibile și în Raportul de transparență privind publicitatea politică pe Google. În urma acestor politici, compania a blocat peste 2,6 milioane de anunțuri electorale ale advertiserilor care nu au finalizat procesul de verificare necesar.

Poziție față de războiul din Ucraina

Google a acționat rapid după ce a început războiul din Ucraina, interzicând reclamele care exploatează, neagă sau tolerează războiul. Aceasta se adaugă politicilor generale ale Google care interzic monetizarea conținutului ce incită la violență sau neagă apariția unor evenimente tragice.

De asemenea, Google și-a întrerupt majoritatea activităților comerciale din Rusia pentru produsele sale, inclusiv afișarea reclamelor în această țară, a reclamelor de la advertiserii din Rusia și a monetizării reclamelor din mass-media rusești finanțate de stat pe platformele sale. Astfel, în conformitate cu politica sa privind evenimentele sensibile, Google a blocat în 2022 peste 17 milioane de anunțuri legate de războiul din Ucraina, și a eliminat anunțurile din peste 275 de site-uri media finanțate de stat prin platformele sale.

Siguranța copiilor

Una dintre prioritățile Google este să asigure siguranța copiilor și adolescenților din întreaga lume prin politicile sale. Astfel, compania are un istoric lung în care a blocat targetarea și personalizarea anunțurilor pentru copiii mici, filtrând totodată anunțurile destinate persoanelor mature, precum conținutul sexual explicit și cele pentru jocuri de noroc, alcool și medicamente. Ulterior Google a extins protecția și la adolescenți, iar în 2022 a finalizat implementarea protecțiilor la nivel global pentru toți utilizatorii sub 18 ani, prin care blochează intenția de a targeta reclamele în funcție de vârstă, sex sau interese și împiedică difuzarea unor categorii de reclame sensibile. În plus, Google nu permite reclamele care promovează lucruri precum aplicații de întâlniri, concursuri și tombole și produse de slăbit pentru persoanele sub 18 ani.

Mai mult control al reclamelor pentru utilizatori

Lansat oficial astăzi, Centrul de transparență a anunțurilor este un nou instrument de transparență al Google, o arhivă în care pot fi căutați toți advertiserii verificați de pe toate platformele companiei, inclusiv Căutare, Afișare și Videoclipuri. Acesta vine în completarea Centrului meu de anunțuri lansat de companie în octombrie 2022, prin care utilizatorii pot să controleze tipurile de reclame pe care le văd pe Google în Căutare, YouTube și Discover, să vadă mai multe informații despre acestea și să-și personalizeze experiența publicitară. În primele trei luni de la lansare, Centrul meu de anunțuri a înregistrat peste 70 de milioane de vizite la la nivel global, iar utilizatorii și-au ajustat preferințele publicitare pentru mai mult de 20% dintre aceste vizite.

În 2022, Google și-a extins la nivel global programul pagini pentru advertiseri, prin care utilizatorii pot vedea informații de bază despre un advertiser verificat, cum ar fi locul în care se află, ce tip de afacere oferă și alte reclame pe care le-a rulat recent. Momentan, Google verifică identitatea advertiserilor în peste 240 de țări și regiuni.

BRD continua consolidarea educatiei STEM in Romania prin sprijinirea Olimpiadei Nationale de Informatica pentru licee

logo_meta

În perioada 1-6 aprilie va avea loc Olimpiada Națională de Informatică pentru licee, la care vor participa 360 de elevi din toată țara. BRD Groupe Société Générale susține anul acesta atât organizarea Olimpiadei, cât și premiile oferite pentru locul 1. Competiția va avea loc la Universitatea Politehnică din București, fiind organizată de Ministerul Educației, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Olimpiada anuală desemnează elevii care vor reprezenta România la concursurile internaționale de Informatică: Olimpiada Internațională de Informatică, Olimpiada Balcanică de Informatică, Olimpiada de Informatică Central-Europeană. Sprijinirea educației în zona de tehnologia informației este firească, având în vedere că sectoarele IT și Tech sunt în constantă căutare de noi talente. Educația STEM este unul dintre cele mai importante domenii care trebuie susținute, pentru a construi un ecosistem competitiv de antreprenori locali tineri. BRD este deja partenerul unor importante acțiuni de educare a tinerilor în disciplinele STEM, precum programul de robotică pentru liceeni BRD First Tech Challenge. Însă dacă până acum aceste activități erau complementare educației primite în școli, este momentul ca sectorul privat să devină un partener strategic al sistemului de învățământ și să creeze o punte între educația formală și aplicabilitatea imediată a disciplinelor predate la clasă. Susținerea performanței în informatică, de exemplu, evidențiază importanța pe termen lung a disciplinelor STEM în mediul preuniversitar și crește nivelul de calificare a viitorilor specialiști.

Conform raportului Global Innovation Index 2022, procentul absolvenților din România de învățământ terțiar în științe și tehnologii este în ușoară creștere, la 29% (de la 28,1% în 2021 și 28,8% în 2020), peste SUA și Marea Britanie. Totodată, România se află în top 50 de țări care fac pași importanți în inovație, situându-se pe locul 49 din 141. Cu toate acestea, pregătirea angajaților români se menține destul de jos, România ocupând locul 47 din 63, conform IMD World Digital Competitiveness Ranking 2022. BRD și-a asumat de câțiva ani misiunea de a facilita accesul tuturor tinerilor la educație în disciplinele STEM, mai ales în contextul actual al creșterii nivelului calificărilor tinerilor sub 28 de ani. Este necesar un echilibru între ariile curriculare și disciplinele predate, pentru o dezvoltare armonioasă încă din școala generală și liceu.

„Suntem cu toții martorii unei creșteri rapide a nevoii de competențe digitale și tehnice în toate activitățile noastre zilnice, dar mai ales în meseriile care dau formă viitorului. În BRD am identificat această nevoie de ceva vreme și ne-am asumat rolul de suporteri ai inovației în educație, care are apoi un efect direct proporțional în inovația antreprenorială și economică. Alfabetizarea științifică prin educația STEM este una dintre prioritățile noastre și credem că raza de acțiune a impactului pe care îl putem avea trebuie extinsă prin parteneriate cu instituțiile de învățământ. Susținerea Olimpiadei Naționale de Informatică este un pas spre consolidarea acestei alfabetizări și deschiderea unui dialog mai amplu cu sistemul de educație, despre un parcurs natural al tinerilor din România spre job-urile de mâine”,  spune Flavia Popa, Secretar General BRD Groupe Société Générale.

„Viitorul educației are, așadar, și o componentă digitală. Este important să abordam această nouă realitate prin dezvoltarea unor programe educaționale relevante și inovatoare care să se concentreze pe dezvoltarea de competențe critice, inclusiv prin asigurarea unui acces egal la tehnologie și oportunitățile pe care aceasta le oferă. În prezent, există o gamă largă de tehnologii digitale care sunt utilizate în procesul de învățământ, care permit accesul la resurse educaționale de înaltă calitate, precum și o varietate de modalități de învățare și interacțiune.

Apreciem susținerea oferită elevilor noștri de BRD Groupe Societe Generale în desfășurarea Olimpiadei Naționale de Informatică pentru licee, organizată de Ministerul Educației, în parteneriat cu ISMB. Astfel de parteneriate facilitează o transformare digitală durabilă în educație,” a declarat Ștefania Penea, Inspector Școlar pentru Informatică și T.I.C.

Olimpiada Națională de Informatică, organizată de Ministerul Educației, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, și cu susținerea BRD Groupe Société Générale, va da startul competiției pe 1 aprilie, la ora 16:00, în Aula Magna a Universității Politehnica din București.

Despre BRD Groupe Société Générale

BRD Groupe Société Générale este unul dintre liderii pieței bancare din România. Banca operează o rețea de 460 de unități și are active totale în valoare de 72 miliarde lei (la 31 decembrie 2022). BRD deține o poziție de lider pe piața de retail, este un jucător de top pe piața de corporate banking și liderul pieței românești de factoring.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai importante grupuri europene de servicii financiare. Société Générale are peste 117.000 de angajați în 66 de țări și sprijină zilnic 25 de milioane de clienți persoane fizice, companii și investitori instituționali din întreaga lume, oferind o gamă largă de servicii de consultanță și soluții financiare personalizate.

BRD susține pregătirea viitoarelor generații de specialiști si antreprenori în tehnologie. Proiectele pe care BRD le are în vedere merg în direcția educației în disciplinele STEM: BRD FIRST Tech Challenge Romanialaboratoarele de robotică din cadrul Universității Politehnice București, programul Innovation Labs, partneriatul cu Applied Data Science Centre, programul Innovators for Children sau Conferinta How To Web. Toate acestea reunesc elevi, studenți, profesori, tineri antreprenori, experți și au impactat pana în prezent peste 50.000 de beneficiari.

Memorandum de înțelegere între MApN și Microsoft România

252007526_245536594278139_872377760804948511_n

Ministerul Apărării Naționale a semnat recent Memorandumul de Înțelegere cu Microsoft România privind colaborarea în domeniul Tehnologiei informației, securității și apărării cibernetice.

Ca urmare a acestei colaborări, Microsoft va furniza atât informații care vizează experiența practică la scară globală, cât și exemple de bune practici și beneficiile aduse de implementarea unor tehnologii sau ecosisteme inovatoare precum cele referitoare la aplicații ale Inteligenței Artificiale, Data Analytics, Cloud, Big & Open Data, Internet of Things, ZeroTrust, Data Lake și Data Warehouse etc.

Totodată, Microsoft va pune la dispoziția Ministerului Apărării Naționale informații referitoare la tehnologii privind infrastructuri securizate, servicii și platforme standard pentru colaborare, cu accent pe securitatea și protecția datelor ca piloni principali pentru consolidarea capacităților de securitate cibernetică și analiză a amenințărilor din spațiul cibernetic.

Cu privire la semnarea acestui document, șeful Direcției comunicații și tehnologia informației (CIO), generalul de brigadă dr. Mihai Burlacu, în calitatea sa de coordonator al procesului de transformare digitală la nivelul instituției, a evidențiat importanța colaborării dintre Ministerul Apărării Naționale și Microsoft România, subliniind că „procesul de transformare digitală al Armatei României, critic pentru obținerea superiorității informaționale și decizionale, reprezintă o prioritate în vederea realizării unui ecosistem agil, care să faciliteze folosirea datelor ca resursă strategică la scara organizației, să accelereze cercetarea, inovarea și dezvoltarea în acest domeniu și care să permită integrarea tehnologiilor avansate la nivelul capabilităților militare, precum și menținerea relevanței organizației din perspectivă tehnologică.

Încheierea Memorandului de Înțelegere cu Microsoft România face parte din efortul nostru constant de a implica sistematic actorii relevanți din mediul privat și mediul academic în acest proces de o importanță deosebită pentru Armata României”.

„Colaborarea între mediul public și cel privat constituie o metodă eficientă de accelerare a dezvoltării la nivel național. Credem în transparență și în puterea unui dialog deschis pe marginea unei agende comune, care să genereze beneficii pentru toate sectoarele economiei și ale societății. Securitatea cibernetică este un domeniu căruia Microsoft îi acordă o importanță aparte, în lume și în egală măsură în România. Peisajul amenințărilor din această sferă este în continuă schimbare, așa că este important să ne asigurăm că dispunem de toate instrumentele și soluțiile necesare pentru a le opri. Suntem onorați să contribuim, alături de Ministerul Apărării Naționale, la consolidarea domeniului tehnologia informației, cu accent pe securitate cibernetică, ca parte a unei societăți digitale sigure și reziliente”, a declarat Bogdan Putinică, manager general Microsoft România.

Totodată, cele două părți confirmă faptul că Memorandumul de Înțelegere nu conține niciun angajament al Ministerului Apărării Naționale de a achiziționa ofertele comerciale ale Microsoft și nu obligă părțile la o posibilă colaborare comercială.