Bucatarie de jucarie: de ce sa cumperi una pentru copilul tau?

Sa invete, sa se distreze si sa aiba activitati zilnice este un “loc de munca” cu norma intreaga pentru copilul tau. In plus, jocul este important pentru el. Intr-adevar, ajuta foarte mult la educarea si dezvoltarea facultatilor sale fizice si intelectuale. Printre cele mai bune imitatii de jucarii care ajuta la dezvoltarea copilului tau sunt bucatarii copii din lemn.

Bucataria din lemn de jucarie, asa cum sugereaza si numele sau, este realizata din lemn. De cele mai multe ori, bucataria din lemn pentru copii este realizata din MDF (placa de fibra de densitate medie). Totusi, aceste jucarii variaza in functie de modelul pe care il alegi. Bucataria din lemn de jucarie arata ca o adevarata bucatarie intr-o versiune mini!

Pentru ce este utila o bucatarie pentru copii?

O bucatarie de jucarie face parte din categoria jocuri de rol copii. Incurajeaza dezvoltarea imaginatiei copiilor, oferindu-le posibilitatea de a imita situatiile pe care le traiesc, inclusiv a pretinde ca gatesc. Cand copilul tau se joaca cu bucataria sa de jucarie in miniatura, el isi va putea dezvolta imaginatia si creativitatea.

Bucataria de jucarie are multe beneficii pentru copilul tau:

Creativitate si imaginatie

Bucataria de jucarie ii permite micutului tau sa inceapa primul sau joc de rol. Este o activitate interesanta si distractiva care extinde imaginatia copiilor si le imbogateste creativitatea. Ofera copilului tau sansa de a-si face propriile retete imaginare si de a explora diferite ingrediente fictive. In plus, poate folosi diverse ustensile in timp ce isi imagineaza propriile scenarii cu ajutorul acestor bucatarii copii.

Limbaj si comunicare

Jocurile de rol precum bucataria de jucarie permit copiilor sa se exprime creativ si sa spuna povesti. Deci, copilul tau joaca rolul sau de mic bucatar nu numai prin gesturi, ci si vocal, ceea ce ii imbunatateste limbajul si il ajuta sa comunice. Intr-adevar, jucariile de acest tip extind vocabularul copilului tau. In primul rand, incepe sa invete numele produselor si alimentelor noi.

Apoi, el va folosi verbe noi precum „gatit” si „amestec”. Apoi, el va putea, de asemenea, sa invete cuvinte opuse, cum ar fi „fierbinte” si „rece”.

Abilitati sociale si munca in echipa

Bucataria de jucarie iti incurajeaza copilul sa se joace cu alti copii mici, ceea ce ajuta la dezvoltarea lor sociala. Intre ei, copiii vor imparti rolurile: ce sa gateasca si cum vor gati. Il incurajeaza pe copilul tau sa lucreze in echipa si sa coopereze, astfel incat sa poata face treaba mai repede.

Este foarte important sa-l inveti pe copilul tau sa imparta, sa stie isi astepte randul si sa asculte opiniile si ideile altora. Bucataria de jucarie va incuraja copilul sa asimileze toate acestea putin cate putin.

Planificare, organizare si incredere in sine

Copiilor le place in general sa isi organizeze bucatariile de jucarie, sa stabileasca roluri diferite si sa organizeze diferite tipuri de alimente. Ei tind sa constate ca jocul in bucatarie devine o activitate mai placuta daca gatitul lor este organizat.

Oferindu-i copilului tau propria bucatarie de jucarie, ii confera un sentiment de independenta, care ii creste increderea in propria persoana. El isi asuma pe deplin rolul de a lucra intr-o bucatarie si devine responsabil pentru pastrarea curata a acesteia, organizarea lucrurilor sale si ingrijirea diferitelor articole din bucatarie.

Studiu: Temerile SUA legate de riscurile de securitate națională cu privire la Huawei nu sunt împărtășite la scară largă

  • „Este puțin probabilă o politică comună de securitate față de investițiile chineze în infrastructura digitală”, spune un nou studiu realizat de Overseas Development Institute
  • Unele țări respectă politica dură a SUA, astfel încât Huawei ar putea fi nevoit să se concentreze pe dobândirea autonomiei în producția componentelor-cheie, cum ar fi cipurile.

Preocupările de securitate ridicate de SUA cu privire la tehnologiile Huawei nu sunt în mod necesar împărtășite de alte țări dezvoltate, în contextul în care firma chineză își continuă planul de a construi o fabrică de echipamente 5G în Franța, potrivit unui nou raport, citat de South China Morning Post

Într-un studiu publicat miercuri, think-tankul din Londra, Overseas Development Institute , a concluzionat că „este puțin probabilă o politică comună de securitate față de investițiile chineze în infrastructura digitală”.

Studiul mai spune că „îngrijorările din ce în ce mai mari cu privire la dependența de tehnologie determină unele țări dezvoltate mai bogate să reevalueze angajamentul față de China în ceea ce privește construcția infrastructurii digitale, dar țările în curs de dezvoltare mai sărace par să fie reticente în a urma exemplul”.

Gigantul de telecomunicații din Shenzhen intenționează să construiască în Franța o fabrică de producție de 200 milioane euro (244 milioane USD). Fabrica, care se așteaptă să se deschidă în 2023, va crea echipamente pentru producția de stații de bază fără fir pentru clienții Huawei din Europa, potrivit unui comunicat al companiei.

Situată în apropierea graniței Franței cu Germania, locația își propune să producă în principal echipamente 5G în valoare de 1 miliard de euro pe an pentru piața europeană, într-o perioadă în care compania se confruntă cu critici din ce în ce mai mari din partea SUA cu privire la faptul că echipamentele sale de rețea mobilă reprezintă un risc de spionaj.

Firma a respins acuzațiile, inclusiv afirmațiile că ar permite guvernului chinez accesul la echipamentele sale pentru a spiona traficul de voce și date.

În 2019, Biroul de Industrie și Securitate al Departamentului de Comerț din SUA a adăugat Huawei pe „lista neagră”, restricționând accesul companiei la rețelele din SUA.

Biroul a limitat, de asemenea, exporturile de tehnologii americane către companie și i-a interzis licitarea pentru contracte guvernamentale sau construcția de rețelele 5G în alte țări dezvoltate, inclusiv Australia, Japonia, Noua Zeelandă și Marea Britanie.

„Țările în curs de dezvoltare, totuși, rezistă efortului de a exclude compania din rețelele lor”, a spus studiul ODI.

De exemplu, guvernul malaezian a rezistat demersurilor de la Washington, insistând asupra faptului că standardele sale de securitate vor fi aplicate în procesul de selectare a partenerilor 5G și nu a exclus utilizarea Huawei sau a altor companii chineze.

În Africa, majoritatea țărilor au optat pentru Huawei, Kenya și Africa de Sud folosind deja tehnologia sa pentru a-și întreține rețelele 5G.

În ciuda presiunii crescânde din partea SUA pentru ca țările să nu mai folosească tehnologia chineză 5G, Huawei rămâne cel mai mare furnizor de echipamente și tehnologii de telecomunicații din Africa.

Un studiu recent realizat de CSIS Reconnecting Asia Project a spus că economiile în curs de dezvoltare încă optează pentru Huawei și au identificat 70 de oferte în 41 de țări pentru infrastructură cloud și servicii de e-guvernare. Acesta a constatat că majoritatea acestor tranzacții (57%) au fost în țări cu venituri medii și peste o treime se află în Africa.

În 2020, Huawei și ZTE ar fi reprezentat, de asemenea, 50 – 60% din vânzările de echipamente fără fir în Africa și Orientul Mijlociu. „Rămâne de văzut dacă mai multe țări vor exclude companiile chineze din rețelele lor 5G”, menționează studiul ODI.

Olena Borodyna, ofițer de cercetare în cadrul programului ODI Riscuri Globale și Reziliență și coautor al raportului, a spus că în condițiile în care administrația președintelui american Joe Biden continuă o politică dură cu privire la Huawei, iar alte țări urmează exemplul, pe termen scurt, compania ar trebui să se concentreze pe dobândirea autonomiei în producția componentelor-cheie, cum ar fi cipurile.

Acest lucru ar putea fi critic pentru dezvoltarea companiei după ce a epuizat stocul de semiconductori pe care și-l construise, a spus Borodyna.

„În timp ce țările care înscriu Huawei pe lista neagră afectează vânzările în unele zone geografice, țările în curs de dezvoltare vor continua să cumpere produse Huawei”, a spus ea. De asemenea, compania va continua să se concentreze pe piața internă a Chinei și să acorde prioritate altor domenii de activitate, cum ar fi serviciile cloud, pentru a stimula creșterea, a adăugat ea.

Dar, pe termen lung, chiar dacă relația cu SUA și alte țări care au inclus pe lista neagră compania s-ar îmbunătăți, Borodyna a spus că Huawei și alte firme chineze ar trebui să-și limiteze expunerea la riscul geopolitic printr-un impuls continuu pentru autonomie tehnologică și de inovare.

Ea a spus că leadership-ul continuu în implementarea 5G și, de asemenea, inovația în inteligența artificială și tehnologiile de telecomunicații de nouă generație, cum ar fi 6G, vor fi condiționate de succesul acestor eforturi.

„Acest lucru este, de asemenea, exacerbat de faptul că Statele Unite limitează accesul Huawei la facilități de cercetare și dezvoltare și își accelerează eforturile de a direcționa conducerea nord-americană în acest spațiu prin inițiative precum Next G Alliance”, a spus Borodyna.

Pe lângă Franța, Huawei implementează proiecte de infrastructură digitală de miliarde de dolari în Africa și Asia. În Asia de Sud-Est, va cheltui 23,2 milioane USD pentru a construi cel de-al treilea său centru de date din Thailanda, pentru a dezvolta un hub regional pentru tehnologia digitală. De asemenea, va construi în comun o rețea de transport optic împreună cu compania publică CAT Telecom, care va fi în folosul multinaționalelor și agențiilor guvernamentale.

Studiul ODI a afirmat că au existat rapoarte conform cărora companiile chineze au exportat tehnologii smart-city în peste 100 de țări, în 398 de situații.

„[Cu toate acestea] nu este clar în ce măsură preocupările cu privire la securitate și confidențialitatea datelor sunt împărtășite de țările în curs de dezvoltare și, dacă da, în ce măsură acest lucru le va împiedica să coopereze cu China, în special în absența unor alternative competitive”, a spus acesta.

Studiul a afirmat că, și înainte de introducerea sistemului 5G, Huawei și-a extins cota de piață în țările în curs de dezvoltare datorită împrumuturilor acordate de Banca Chineză de Investiții, Exim Bank și Banca Chinei guvernelor și companiilor de telecomunicații pentru modernizarea rețelelor de telecomunicații.

„În ceea ce privește 5G, competitorii precum Samsung sunt incapabili să se alinieze cu Huawei pe unele dintre piețele cu prețuri mai sensibile, incluzând probabil multe țări în curs de dezvoltare”, se arată în raport.

Alexander Brown, analist la Institutul Mercator pentru Studii Chineze, a declarat că, având în vedere că Huawei se confruntă cu restricții în unele țări dezvoltate, „conducerea Partidului Comunist din Beijing a făcut ca fiabilitatea lanțului de aprovizionare și capacitățile tehnologice de bază să fie chestiuni urgente de securitate națională și puncte centrale ale ultimul său plan cincinal”.

Brown a spus că, potrivit planului, China va sprijini tehnologiile de frontieră, cum ar fi inteligența artificială de nouă generație, calculul cuantic, semiconductorii sau neuroștiințele, și a pus principalele întreprinderi de tehnologie din țară sub presiuni de livrare.

Sursa: As nations build 5G networks, US national security fears about Huawei aren’t broadly shared, report finds | South China Morning Post (scmp.com)

FORMINOV – o șansă pentru un loc de muncă mai bun. Proiect cofinanțat din Fondul Social European

Forța de muncă reprezintă o problemă pentru marea majoritate a antreprenorilor din ziua de astăzi indiferent de domeniul de activitate în care își desfășoară activitatea. Mai mult, anumite zone defavorizate ale țării oferă către piața muncii un personal extrem de slab calificat ori de foarte multe ori, total necalificat. Uniunea Europează susține prin diverse proiecte creșterea calității forței de muncă. În acest sens un proiect menit să îmbunătățească forța de muncă din una dintre cele mai sărace zone ale țării, Delta Dunării, este FORMINOV – Îmbunătățirea nivelului de calificare pentru angajații din teritoriul ITI Delta Dunării, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 din axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți.

Practic prin inițiative de acest fel de dorește investirea prin diverse finanțe de ordin tehnic, financiar și moral în creșterea calității pe piața muncii a oamenilor aflați în aceste zone defazorizate, în speță acest caz cu populația slab calificată prezentă în Delta Dunării.

Practic prin inițiative de acest fel de dorește investirea prin diverse finanțe de ordin tehnic, financiar și moral în creșterea calității pe piața muncii a oamenilor aflați în aceste zone defazorizate, în speță acest caz cu populația slab calificată prezentă în Delta Dunării. Perioada de implementare a proiectului FORMINOV – Îmbunătățirea nivelului de calificare pentru angajații din teritoriul ITI Delta Dunării este 18 luni, fiind cuprins în perioada 17.05.2019 – 16.05.2022.

Beneficiar direct al acestui proiect este Patronatul Intreprinderilor Mici și Mijlocii Tulcea care își propune ca prin astfel de inițiative să angreneze cât mai multe persoane din zona Delta Dunării spre locuri de muncă calificate, obținând astfel un randament mai bun din punct de vedere economic. Un alt indicator important de luat în calcul este scăderea ratei de șomaj în această zonă. Parteneri ai proiectului FORMINOV sunt Asociația “PROGRESSON”, Asociația pentru Formare, Educație și Dezvoltare –“EUROFED” și AGRO LINE CONSULTING SRL. Valoarea totală a proiectului este de 4.589.747,19 lei din care 4.570.957,26 lei reprezintă valoarea cofinanțării.

Recomandăm tuturor celor interesați spre a beneficia de acest proiect să consulte zona de încrieri în cadrul proiectului.

Laptop de top la doar 2.799 lei în cadrul unei noi serii de reduceri pe HuaweiStore.ro

Ofertă Huawei (1)

Află ce produs performant poți achiziționa la un preț accesibil sub 2.800 lei

București, 4 iunie 2021 – Noul magazin online HuaweiStore.ro continuă promoțiile speciale Flash Sale, dedicate fiecărui weekend. Ca în fiecare vineri, de la momentul lansării magazinului, consumatorii beneficiază de oferte atractive, de data aceasta vedeta fiind HUAWEI MateBook D15, echipat cu procesor Intel® Core™ i3, la prețul redus de 2.799 lei. Totodată, oferta de weekend cuprinde reduceri substanțiale și la alte modele de laptopuri din familia Huawei, promoția specială fiind disponibilă începând de astăzi 4 iunie, de la ora 10:00, și până luni, 7 iunie, la ora 10:00.

HuaweiStore.ro continuă ofertele speciale dedicate fiecărui început de weekend, de data aceasta cu reduceri semnificative pentru cele mai noi și performante laptopuri Huawei lansate anul acesta.

Starul weekend-ului de reduceri este cel mai nou laptop lansat de Huawei, MateBook D15, echipat cu procesor Intel® Core™  i3, care are parte de o reducere de 500 de lei. Acesta poate fi achiziționat la prețul final de doar 2.799 lei, fiind unul dintre cele mai performante laptopuri de pe piață care se încadrează în această sumă. Totodată, oferta specială cu rucsac și mouse cadou se prelungește până pe data de 30 iunie.

Configurația MateBook D15, echipat cu procesor Intel® Core™  i3

Noul notebook din familia de laptopuri Huawei are un design atrăgător, performanțe ridicate și tehnologie inovatoare, la un preț și mai atractiv pentru clienți, în acest moment. MateBook D15 asigură o experiență de top în ceea ce privește munca pe mai multe platforme și dispozitive, datorită funcției avansate Huawei Share. Cu un ecran FullView foarte subțire, de doar 5,3 mm, și un raport ecran-corp impresionant de 87%, MateBook D15 este unul dintre cele mai mici, ușoare și performante laptopuri de 15,6 inci și are un nivel ridicat de portabilitate, fiind perfect pentru munca sau studiul de oriunde.

Oferte de weekend pentru întreaga familie HUAWEI MateBook

Notebook-urile HUAWEI MateBook X și HUAWEI MateBook X Pro 2021, HUAWEI MateBook D15 și HUAWEI MateBook D14 au parte și ele de reduceri semnificative. Astfel, laptopul cu cea mai mare reducere, de care se pot bucura clienții, este MateBook X, versiunea cu Intel® i5, care dispune de un discount în valoare de 2.500 lei, prețul său final fiind 4.999 lei. Tot la nivelul reducerilor substanțiale, amintim și MateBook X Pro, generația 2021 cu Intel® i7, 16GB + 1TB, care se bucură de o reducere consistentă de 1.300,99 lei, ajungând la prețul final de 8.699 lei. Totodată, în aceeași serie de reduceri atractive este prezent și flagship-ul MateBook X Pro, generația 2021 cu Intel® i7, 16GB + 512GB, care are parte de o reducere de 1.500 lei, iar prețul său final ajunge la 7.999 lei.

În cadrul seriei de oferte atractive, laptopurile MateBook D15 și D14 mai au parte de un cupon de reducere suplimentar, în valoare de 800 lei, ajungând la prețuri de 3.399 lei pentru D15 cu procesor Intel® i5 generația 11, 2.999 lei pentru D15 cu procesor Intel® i5 generația 10 și 3.099 lei pentru D14 cu procesor Intel® i5.

Laptopurile MateBook D14, D15 și X Pro vin însoțite de rucsac și mouse cadou, iar MateBook-ul X vine împreună cu o husă. Toți cei care fac achiziții de pe HuaweiStore.ro beneficiază de livrare gratuită și retur gratuit în 14 zile.

Noul Allview Soul X – disponibil in curand

New Allview Soul X, Coming Soon

New Allview Soul X, Coming Soon

Am aflat ultimele noutăți privind flagship-ul Allview pentru categoria de smartphone-uri. Noul model se va lansa sub conceptul TOUCHLESS, fiind integrat într-un sistem ce va permite controlul telefonului fără atingere, cu ajutorul AVI – unicul asistent vocal în limba română. Astfel, vizualul transmis de compania brașoveană dezvăluie încă o noutate în portofoliul Allview: căștile wireless ce vor aduce utilizatorilor o nouă experiență hands-free, menținându-i mereu conectați.

Din teaser-ele anterioare am aflat că noua generație de telefoane Soul se va diferenția de modelele precedente prin sistemul penta-camera și cititorul de amprentă poziționat în lateral ce este armonios integrat într-un design elegant cu margini metalice și subțiri. Așteptăm data lansării pentru a afla specificațiile complete și noile funcționalități pe care le va aduce sistemul telefon – căști – AVI.

Prin mesajul transmis, Allview nu anunță data exactă a lansării, însă menționează faptul că momentul mult așteptat va avea loc în curând, așa că rămâneți alături de noi pentru a afla mai multe despre noua generație SOUL.

Noutăți de la conferința Microsoft BUILD 2021

 logo

Cea mai mare conferință anulă dedicată dezvoltatorilor de software, organizată de Microsoft – Microsoft BUILD – a avut loc anul acesta pe 25-27 mai, în format virtual. În viziunea Microsoft, rolul dezvoltatorilor de software a devenit unul extrem de important, aceștia sprijinind, prin activitatea lor, afacerile de la nivel global în a se adapta și a rezista în fața provocărilor aduse de pandemie. Industriile de la nivel global au început să funcționeze într-un ritm tot mai alert, cu un foarte mare accent pe inovare, astfel că activitatea dezvoltatorilor de software a devenit tot mai complexă și nu mai presupune doar crearea unor aplicații software, ci dezvoltarea unor produse digitale care să contribuie la progresul economic și să genereze soluții pentru cele mai mari provocări de la nivel global.

Mai jos regăsiți câteva dintre principalele noutăți prezentate în cadrul conferinței BUILD 2021:

Cele mai eficiente instrumente de Inteligență Artificială

Portofoliul de soluții Azure AI vine cu o serie de îmbunătățiri pentru a permite dezvoltatorilor software să reducă semnificativ timpul necesar modernizării proceselor uzuale de business.

  • Cu Azure Bot Service, dezvoltatorii de software pot crea aplicații sofisticate, utilizând o funcționalitate nou integrată, care le permite să adauge capacități de vorbire (speech și telefonie, dar și să testeze, depaneze și să publice agenți software automatizați – boți -, cu modificări minime la nivel de cod.
  • Serviciul Azure Video Analyzer, lansat în varianta de preview, reunește funcționalitățile de Live Video Analytics și Video Indexer într-un singur serviciu. Acest mix între serviciile deja existente ajută dezvoltatorii de software să construiască rapid analize video bazate pe AI, atât din materiale video stocate, cât și aflate în derulare. Acest lucru poate fi util în ceea ce privește siguranța la locul de muncă, experiența clienților în magazine, gestionarea activelor digitale, monetizarea conținutului și altele.
  • Azure Cognitive Services adaugă noi capabilități pentru traducerea documentelor și analiza de text
  • Serviciul Text Analytics, destinat domeniului medical, este acum disponibil în platforma Azure Cognitive Services. Serviciul le permite dezvoltatorilor să proceseze și să extragă informații din datele medicale neprocesate. O altă funcție nouă a Text Analytics este Question Answering – disponibil acum pentru preview, serviciul îi ajută pe utilizatori să găsească răspunsuri dintr-un anumit paragraf, fără a salva sau gestiona date în platforma Azure.

Instrumente dedicate dezvoltatorilor software

  • Versiunea .NET 6 Preview 4 este acum disponibilă – .NET este o platformă de tip open-source, creată de Microsoft pentru dezvoltatori, pentru construirea diferitelor tipuri de aplicații.
  • Visual Studio 2019 16.10, acum disponibil mai larg, vine cu noi îmbunătățiri în ceea ce privește productivitatea pentru dezvoltatorii .NET. Acesta include noi funcții IntelliSense, care automatizează sarcinile obișnuite ale fluxului de lucru, precum și noi instrumente pentru îmbunătățirea calității în procesele de testare.

Fundația Green Software

Microsoft, Accenture, GitHub și ThoughtWorks au lansat Fundația Green Software, o organizație nonprofit afiliată Fundației Linux. Ingineria software sustenabilă este un nou domeniu de activitate, axat pe crearea de aplicații software cu o amprentă de carbon mai mică. Fundația își propune să ajute industria tehnologică să își respecte angajamentele privind sustenabilitatea și să reducă emisiile cu 45% până în anul 2030, conform obiectivelor globale stabilite prin Acordul de la Paris privind Schimbările Climatice. Orice companie interesată de dezvoltarea ingineriei software sustenabile poate deveni membru al  Fundației Green Software.

Noutățile din Microsoft Teams, ajută dezvoltatorii software să creeze soluții mai interactive și mai productive

Aplicațiile Microsoft Teams pentru întâlniri, lansate anul trecut, oferă dezvoltatorilor instrumentele necesare pentru crearea de aplicații colaborative, care să conecteze oamenii pentru rezolvarea sarcinilor comune și crearea de experiențe plăcute pe tot parcursul unei ședințe. Acum, dezvoltatorii pot construi scenarii unice de utilizare, cu ajutorul unor funcții noi:

  • Funcția integrată de partajare a “scenei”, disponibilă în format de preview, le oferă dezvoltatorilor acces la scena principală a unei întâlniri desfășurată pe Teams, printr-o simplă configurare în fișierul manifest al aplicației lor.
  • Extensibilitatea modului Together, care va fi disponibilă în curând, le permite dezvoltatorilor software să creeze scene personalizate pentru întâlnirile care au loc pe Teams și să le partajeze cu utilizatorii.

Noul portal pentru Microsoft Teams, dedicat dezvoltatorilor software, este acum disponibil

Prin intermediul portalului pentru Microsoft Teams dedicat dezvoltatorilor (cunoscut anterior ca App Studio), dezvoltatorii primesc o consolă dedicată de gestionare a aplicațiilor, disponibilă pe web sau în cadrul Teams, pentru a înregistra și configura aplicații într-o singură locație centrală.

Funcțiile îmbunătățite ale portalului pentru dezvoltatori includ:

  • Acces din orice browser web și de pe orice dispozitiv, pentru o navigare ușoară
  • Capacitatea de a gestiona configurațiile mediului de lucru, eliminând necesitatea de a gestiona mai multe fișiere manifest (de conținut) pentru aplicații în medii diferite
  • Abilitatea de a colabora cu alți colegi, oferindu-le permisiunea de a citi/scrie cu scopul de a lucra împreună și actualiza aplicații
  • Posibilitatea ca furnizorii independenți de servicii (ISV) să-și coreleze ofertele de Software as a Service (SaaS) cu aplicațiile lor, pentru a genera noi experiențe de achiziții în Teams.

 

Power FX le permite acum utilizatorilor să construiască aplicații folosind limbajul natural, prin intermediul GPT-3 – Fără să fie necesare activități de coding

Microsoft Power Fx, un limbaj de programare de tip open-source, care nu necesită activități de coding,  are noi funcții prin intermediul cărora dezvoltatorii pot să creeze aplicații folosind un limbaj natural, fără a fi necesare activități de coding.

Noua facilitate se axează pe trei scenarii cheie: limbajul natural se transformă în cod Power Fx, codul Power Fx se transformă în limbaj natural și programare, pe baza unui exemplu, în care un utilizator introduce un șablon de date care instruiește modelul.

Toate acestea sunt posibile prin intermediul GPT-3, cel mai mare model de limbaj natural din lume, dezvoltat de compania OpenAI, care rulează în Azure Machine Learning. Totodată, Microsoft a anunțat și funcția de PROgram Synthesis folosind Exemple SDK (PROSE), care poate instrui modelele de AI să îndeplinească anumite sarcini, tastând câteva exemple.

Un scenariu de utilizare a limbajului natural ar fi acela în care un furnizor din zona de e-commerce, spre exemplu, ar dori să găsească și să filtreze, în Galeria aplicației sale, toate produsele ale căror nume încep folosind cuvântul „copii”. În loc să își amintească și să scrie formula: Filter(‘BC Orders’, Left (‘Product Name’, 4)= „Copii”), ar putea tasta „Afișați comenzile cu nume de produse care încep cu copii” și apoi, pe baza acestei intrări, sistemul GPT-3 va genera o listă cu cele mai relevante formule Power Fx, permițându-le astfel utilizatorilor să o selecteze pe cea de care au nevoie.

Microsoft facilitează transformarea digitală într-o eră guvernată de inteligența artificială și soluțiile cloud, iar misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecăre persoană și organizație de la nivel global să realizeze mai mult.