Experimentează un nou tip de interacțiune TV, prin asistentul tău vocal!

imagine experienta tv

Un UI inedit, dedicat nevoilor și dorințelor tale

Odată cu intrarea pe piața de televizoare anunțată pentru începutul lunii octombriebrandul românesc Allview mai face un pas către extinderea funcționalității asistentului vocal, introducând-o pe AVI într-o nouă experiență. Specialiștii companiei au creat și implementat o nouă interfață, care îți va permite să vizualizezi rapid programul tv, videoclipurile sau filmele existente și să alegi ce vrei să vezi la televizor.

Întrebări și comenzi precum: Ce filme de comedie sunt în seara asta la tv?Redă știrile pe televizorul din living!Redă muzică românească pe televizor!,  își vor găsi de acum rapid răspunsul, salvându-ți timpul prețios, pe care l-ai fi pierdut la un  “search” clasic.

Despre maseaua de minte si momentul in care trebuie scoasa

Stim cu totii ce este o masea de minte si cu siguranta am auzit despre aceste masele si efectele pe care le au, motiv pentru care acest articol va intra in detalii despre maseaua care ii sperie pe cei mai multi oameni. Daca aveti probleme cu maseaua de minte , clinica stomatologicaIvory va ofera cele mai bune servicii in domeniul chirurgiei maxilo faciale si nu numai iar specialistii de aici va asteapta intr-un mediu modern si relaxant pentru a va scapa de durerea cauzata prin cele mai eficiente metode.

Daca va ganditi ca Ivory este o clinica la fel ca oricare alta, va inselati. Aici totul este orientat pe dezvoltare si fiecare medic este specialist pe domeniul sau practigand profesia de stomatolog la rang de arta. Preturile sunt raportate la calitatea serviciilor si fiecare pacient poate beneficia de plata in rate datorita colaborarii clinicii cu institutiile specifice care acorda credite.



Maselele de minte, cunoscute si ca al treilea molar, sunt ultimii dinti care cresc. Ele sunt situate la capatul gingiilor superioare si inferioare, chiar in partea din spate a gurii. Majoritatea oamenilor au in cele din urma patru masele de minte, dar in general numarul lor variaza de la 1 la 4 si sunt foarte rare cazurile in care exista mai mult de 4 masele de minte.

In mod obisnuit, maselele de minte apar in adolescenta tarzie sau la maturitate precoce, la persoane cu varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani.

Medicul dentist poate observa o masea de minte este afectata, in timpul unei verificari. Gura umana nu are in mod normal loc pentru 32 de dinti, care ar include si cele patru masele de minte, astfel incat daca maselele de minte apar, pot provoca aglomerari, infectii, dureri ale urechii si umflaturi.

Maselele de minte care nu au suficient spatiu pentru a creste corespunzator sunt cunoscuti ca fiind maselele de minte afectate. Ele nu cresc complet in gura si de cele mai multe ori raman sub gingie crescand orizontal si impingand ceilalti dinti.Ca urmare, ele pot creste intr-o directie gresita, iesind lateral, intr-un unghi gresit sau doar partial. Acest lucru poate afecta dintii din apropiere. Poate aparea durerea, iar ceilalti dinti se pot deteriora.

Chiar daca nu apare nici o vatamare aparenta, dintii pot deveni mai sensibili la boli. Daca un dinte ramane sub gingie, bacteriile se pot colecta mai usor in acel loc. Acest lucru poate duce la infectii.

Pentru multi oameni, maselele de minte vor creste si se vor distruge in cele din urma si nu vor trebui sa fie extrase atata timp cat persoana practica o buna igiena orala.

Cu toate acestea, maselele de minte pot avea nevoie de indepartare daca:

  • Exista durere, umflare, presiune si disconfort
  • Daca este clar ca dintii nu vor avea loc sa creasca sau ca ele vor dauna dintilor din apropiere
  • Dintii sunt partial erupti si degradati, ceea ce ii face greu de curatat

In trecut, maselele de minte au fost inlaturate indiferent daca exista sau nu o problema. Acest lucru este mai putin frecvent acum in multe tari, insa in Statele Unite de exemplu, aproximativ 5 milioane de persoane isi scot in fiecare an maselele de minte.

Evită acvaplanarea – ce trebuie să faci în timp ce conduci și înainte să urci la volan

Odată cu venirea toamnei condițiile de drum se schimbă. Șoselele umede pot pune conducătorii auto în situații periculoase de acvaplanare. Din fericire, câteva măsuri simple de precauție garantează o călătorie în condiții de siguranță, lipsită de griji.

Acvaplanarea transformă șoferul în pasager

Acvaplanarea este o adevărată amenințare în timpul ploilor târzii de vară sau de toamnă. Când banda de rulare a anvelopei nu poate îndepărta toată apa dintre anvelopă și șosea, se creează o pernă de apă pe care mașina plutește, își pierde aderența, iar șoferul nu mai poate controla vehiculul.

Este important să îți păstrezi calmul în cazul fenomenului de acvaplanare.

Dacă vehiculul acvaplanează, ridică piciorul de pe pedala de accelerație și apasă ambreiajul până la capăt. Nu frâna și nu trage de volan în mod forțat. Pe măsură ce vehiculul încetinește, aderența poate reveni brusc. Când acest lucru se întâmplă, vei dori ca anvelopele să fie îndreptate în direcția de deplasare și nu într-o altă direcție”, spune Martin Dražík, Product Manager CE al Nokian Tyres.

Verifică în mod regulat starea anvelopelor și presiunea acestora

Din fericire, poți reduce cu ușurință riscul de acvaplanare chiar înainte să urci la volan. Primul lucru pe care poți să-l faci este să verifici adâncimea benzii de rulare și să te asiguri că acestea sunt într-o stare bună. Anvelopele uzate au capabilități reduse de îndepărtare a apei, deoarece banda de rulare nu mai are capacitate suficientă pentru a strânge apa acumulată între anvelopă și carosabil.

„Legislația permite rularea cu anvelope a căror adâncime a benzii de rulare măsoară minim 1,6 milimetri, însă, în realitate, anvelopele încep să-și piardă din proprietățile împotriva acvaplanării încă de la 4 milimetri”, adaugă Dražík.

În urma unor teste recente făcute de Tekniikan Maailma (5/2018), s-a constatat faptul că anvelopele uzate au început să acvaplaneze de la o viteză relativ mică de rulare, de 75 km/h. În teste, o anvelopă nouă de înaltă calitate, a început să acvaplaneze abia la 88km/h. În plus, pe lângă adâncimea benzii de rulare, ar trebui să monitorizezi și presiunea din pneuri. O presiune scăzută a pneurilor va crește riscul de acvaplanare. Verificarea și umflarea pneurilor, atunci când este cazul, sunt măsuri importante de siguranță care nu te costă nimic la cel mai apropiat centru de service.

Viteza corectă ajută la menținerea controlului

Prevenirea acvaplanării se poate face și în timp ce conduci. Cel mai important mod prin care poți face acest lucru este să menții o viteză corectă pe toată durata deplasării. Pe șosea nu ar trebui să te bazezi orbește pe tehnologie sau să consideri limtele de viteză ca fiind limite minime de rulare. Nici măcar anvelopele noi nu pot să prevină acvaplanarea dacă se conduce cu viteză ridicată pe timp de ploaie.

„Cea mai importantă măsură de precauție pe care un șofer o poate lua, este să-și adapteze viteza în funcție de situație și de condițiile meteo. Atunci când plouă torențial, viteza ar trebui redusă cu până la 15-20 km/h pentru a permite benzii de rulare să elimine toată apa de sub ea”, ne reamintește Dražík.

Prin urmare, ar trebui să aloci mai mult timp unei deplasări cu mașina în cazul în care plouă sau este vreme instabilă, pentru a nu fi nevoit să te grăbești și să conduci cu viteză . De asemenea, pe timp de ploaie, este important să menții distanța corectă față de ceilalți participanți la trafic deoarece suprafețele umede cresc distanța de frânare. Ar trebui să acorzi atenție și suprafeței de drum. Șoselele se uzează rapid în aceste condiții și se pot forma șanțuri foarte adânci.

„Să nu conduci pe denivelările formate pe șosea deoarece acestea acumulează multă apă. Este mult mai sigur dacă alegi să mergi pe lângă acestea”, adaugă Dražík.

În caz de vreme ploioasă trebuie să:

  1. Verifici adâncimea benzii de rulare a anvelopelor. Adâncimea minimă recomandată este de 4 mm.
  2. Verifici presiunea din pneuri. Anvelopele umflate insuficient oferă mai puțin control și duc la un consum mai mare de combustibil.
  3. Adaptezi viteza la condițiile meteo. În caz de ploaie torențială, viteza trebuie redusă cu până la 15-20 km/h.
  4. Conduci relaxat. Păstrează o distanță sigură față de ceilalți participanți la trafic și condu cu o viteză adecvată.
  5. Ai grijă la condiția în care se află suprafața drumului. Nu trebui să conduci pe denivelările formate în carosabil, acestea acumulează apă.

Allview intră în această toamnă pe piața de televizoare Brandul românesc promite experiențe remarcabile

Surpriza acestei toamne vine de la brandul românesc Allview, care le promite utilizatorilor săi o experiență remarcabilă. Allview anunță că intră pe piața de televizoare și că va aduce o serie de noutăți interesante.

Compania pregătește lansarea unei noi game de produse, televizoare smart și clasice. Televizoarele vor fi fi disponibile din această toamnă pe piața românească. Terminalele au fost  dezvoltate de la începutul anului 2018 de către specialiștii de la  Allview.

„Acest pas face parte din strategia noastră de a facilita utilizatorului interacțiunea cu device-urile pe care le folosește. Televizoarele care vor fi lansate în curând vor aduce un nou concept, axat și dezvoltat pe preferințele clientului”, explică Lucian Peticilă, managerul general al companiei Allview.

În acest fel, Allview își lărgește portofoliul de produse, compania comercializând la acest moment telefoane, tablete și smart device-uri.

Campionatul Super Rally Craiova

IMAG1040

Sambata 15 septembrie la Craiova a avut loc Campionatul Super Rally, evenimet ce a atras peste 5000 de spectatori atat craioveni cat si din afara orasului.

Punctul de atractie al pasionatilor de motorsport a fost bineinteles prima masina electrica de curse din Romania, ce a participat la acest eveniment, mai exact la deschis, neputand sa concureze deoarece inca nu exista clasa electrica in cadrul competitiilor de viteza din Romania.

IMAG1044

Aceasta masina ii apartine pilotului Sorin Ghisoi, multiplu campion national la competitii de viteza. Acesta a avut ideea de a demara proiectul curajos si inovator, de convertire a unui motor termic intr-unul electric, fiind inspirat din intrebarile fiului sau in varsta de 8 ani”Ma tot intreba fiul meu cum cred ca o sa arate lumea in viitor. Mi-am dat seama ca incet-incet, unul cate unul, fiecare dintre noi putem sa ne aducem contributia cu ceva. Adrenalina poate sa existe si fara zgomot, iar o masina electrica e mai ieftin de intretinut. Prevad ca ce fac eu acum, impreuna cu colegii mei din Kaufland e-Rally Team, deschizand drumurile unei noi categorii de competitie, peste cativa ani va fi normalitatea.

IMAG1112_BURST007

Traseul pe care sute de cai putere si-au dat intalnire, a fost unul de tip circuit stradal, ce a avut o lungime de 5.4 km, fiind organziat in centrul orasului Craiova de AMC Racing, sub egida lui Mihai Leu, unde 37 de piloti au facut un adevarat spectacol pe 4 roti.

IMAG1031

Pe primul loc s-a clasat veteranul Titi Aur, care a scos un timp de doar 3:20,981, locul al doilea fiind ocupat de Mihai Leu ce s-a aflat la bordul unui superb Ferrari 458 iar pe locul trei s-a situat Dani Otil care a concurat cu un Radical SR4 si a terminat concursul cu un timp de 3:28,056

Daca te numeri printre pasionatii de motor sport si adrenalina si daca iti doreste sa vezi prima masina de curse din Romania, in actiune, o vei putea face la la Campulung Muscel (22-23 septembrie), la Sibiu (5-6 octombrie), la Poaiana Brasov (13-14 octombrie)

SmartCare – cântarul care îți monitorizează sănătatea

13.09.2018 – Allview lansează SmartCare, cântarul inteligent care permite evaluarea completă a compoziției corporale. Folosind cântarul și aplicația SmartCare, utilizatorul își va monitoriza stilul de viață și evoluția stării sale de sănătate în timp. Asftel, potrivit datelor transmise de cântar, utilizatorul va fi capabil să își aleagă un program zilnic de activități fizice și să se orienteze spre un regim alimentar adecvat.

Cântarul SmartCare ia în calcul 14 valori esențiale, printre care indicele de masă corporală, procentul de grăsime, masa musculară, masa osoasă sau vârsta metabolică. Toți indicatorii sunt transmiși prin WiFi aplicației dedicate, care generează automat grafice, utile în evaluarea formei fizice și a stării de sănătate a utilizatorului. Aceste grafice oferă monitorizare săptămânală, lunară și anuală, în funcție de preferințele utilizatorului.

Cântarul SmartCare este ideal pentru întreaga familie, permițând setarea de profiluri multiple (până la opt profiluri distincte). Conturile sunt vizibile în aplicație pentru fiecare membru al familiei, iar cântarul îl va detecta pe utilizator și va genera toate valorile asociate profilului sau în contul dedicat.

Construit din sticlă securizată, SmartCare este un cântar cu un design slim și minimalist care se va potrivi perfect în orice încăpere din casa celui care alege să îl folosească. Prețul cântarului este de 399 de lei. Mai multe detalii despre acest produs, aflați de pe: https://www.allview.ro/smartcare/.

DEV.PLAY 2018 – Studiourile dezvoltatoare de jocuri video din România angajează la cea mai mare conferință de game development din Europa de Est

Centrul de recrutare va fi deschis participanților la cea de-a 4 ediție a Dev.Play, ce se va desfășura la Grand Cinema & More

București, 10 septembrie 2018 – În cadrul Dev.Play 2018 by RGDA, conferința anuală dedicată industriei producătoare de jocuri video din Europa de Est, studiourile de game development din România caută noi angajați pentru pozițiile deschise, de la artiști și programatori, până la producători și testeri. Mai mult, pentru a încuraja tinerii pasionați de arta digitală să se alăture acestui domeniu incitant, Dev.Play organizează și un concurs de artă care are ca temă principală mitologia. Cele mai apreciate lucrări înscrise vor fi expuse în cadrul conferinței, pe parcursul ambelor zile. Conferința Dev.Play este organizată de RGDA (Asociația dezvoltatorilor români de jocuri), și are loc în perioada 4-5 octombrie, în București, în cadrul Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.

Centru de recrutare Dev.Play

Anul acesta, Dev.Play organizează pentru prima dată un centru de recrutare, care își propune să faciliteze angajarea de oameni talentați în industria de game development. Centrul de recrutare își va desfășura activitatea într-o zonă dedicată studiourilor românești de game development și testare, unde participanții vor avea acces la informații despre studiouri din România precum UbisoftElectronic ArtsGameloftAMCBandai Namco și Nutaku, și vor putea aplica prin intermediul unui formular digital la oricare dintre posturile listate de acestea. Mai mult decât atât, vor avea loc sesiuni programate de Q&A cu reprezentanți ai studiourilor participante la centrul de recrutare, în cadrul cărora aceștia vor răspunde la diverse întrebări legate de activitatea desfășurată în cadrul unui studio de gaming.

“Industria de game development din România continuă să se dezvolte, peste 6000 de oameni activând în prezent în aceasta. Eforturile noastre de a contura în jurul acesteia o comunitate mare și creativă, relevantă pe plan internațional, continuă printr-o nouă ediție a Dev.Play și o acțiune de recrutare printr-un Career Center, care are misiunea de a încuraja tinerii să vadă această industrie creativă ca o perspectivă de viitor”, a precizat Cătălin Butnariu, președintele RGDA.

DEV.PLAY Art Contest

O altă premieră pentru conferința Dev.Play este  Dev.Play Art Contest, un concurs de artă digitală, 2D și 3D, care îi provoacă pe tinerii artiști să-și demonstreze talentul și creativitatea. Concursul este compus din două etape, cea online, care se va desfășura în perioada 22 august – 20 septembrie și etapa finala, 4 -5 octombrie, în urma căreia va fi desemnată cea mai bună lucrare din ambele categorii, 2D sau 3D. Tema principală este mitologia iar pentru înscriere, candidații trebuie să prezinte o lucrare care să transmită un mesaj puternic prin reprezentarea unor elemente mitologice  care să reflecte anumite noțiuni de cultură și folclor.

Cele mai bune 15 lucrări selectate în urma etapei online vor fi afișate pe tot parcursul conferinței DEV.PLAY în cadrul unei expoziții de artă iar artiștii care au realizat aceste lucrări vor fi invitați în cadrul conferinței pentru a participa la numeroase panel-uri, workshop-uri și activități. Tot în cadrul conferinței va avea loc și desemnarea câștigătorilor pentru ambele categorii de artă digitală, 2D si 3D. Mai multe informații despre concurs și regulamentul de înscriere se găsesc pe pagina oficială Dev.Play.

Nu în ultimul rând, lista de speakeri devine mai bogată cu noi nume precum Henry LaBounta (Senior Art Director și VFX Supervisor la EA Ghost Games), Tom Giardino (Valve), Nicole Maas (Fifa Art Director la Electronic Arts) și Liz Mercuri (Technical Evaghelist la Unity).

Bilete și alte informații

Bilete la DEV.PLAY 2018 by RGDA sunt deja puse în vânzare pe site-ul evenimentului și pe pagina de facebook Dev.Play Conference.  Tot aici veți găsi mai multe informații despre eveniment și veți putea urmări ultimele actualizări (locație, noi speakeri și noi evenimente speciale în cadrul conferinței) publicate de organizatori.

Despre RGDA

Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul și ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care iși doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate stransă a dezvoltatorilor și de a  reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.

Vodafone Romania introduce in oferta de terminale Huawei Mate 20 Lite

  • Huawei Mate 20 Lite are ecran LTPS IPS de 6.3 inch si 4GB memorie RAM
  • Smartphone-ul are un sistem de camere principale de 20MP + 2MP si un sistem de camere frontale de 24MP + 2MP

Bucuresti, 10 septembrie 2018 – Huawei Mate 20 Lite este disponibil pentru clientii Vodafone Romania in magazine si pe www.vodafone.ro. Cel mai recent smartphone al producatorului chinez este disponibil in trei variante de culoare, albastru, negru si auriu si dispune de sistem de operare Android 8.1 Oreo.

Huawei Mate 20 Lite are ecran LTPS IPS de 6.3 inch si 4GB memorie RAM. In ceea ce priveste aspectul hardware, noul smartphone are procesor octa-core, capacitate de stocare de 64GB care poate fi extinsa cu ajutorul unui card MicroSD de pana la 256GB si un acumulator de 3750mAh. Smartphone-ul are un sistem de camere principale de 20MP + 2MP si un sistem de camere frontale de 24MP + 2MP. Camera frontala utilizeaza inteligenta artificiala care are la baza opt categorii de scenarii pentru a surprinde mai bine persoanele.

Huawei Mate 20 Lite este disponibil incepand de la 109 de euro cu abonamentul Super Red 25 si poate fi achizitionat din magazinele Vodafone Romania, din cele ale partenerilor si de pe www.vodafone.ro.

Allview Soul X5 – te învață, te asistă, te distrează

06.09.2018 – Brandul românesc Allview lansează un nou telefon din gama Soul.

Allview Soul X5 este telefonul care va capta toate privirile în perioada următoare.  Dispozitivul beneficiază de inteligență artificială integrată într-un design futurist, la un preț fără concurență.

Soul X5 vine cu o nouă funcție integrată în camera sa: FunEmoji. Aceasta permite utilizatorului să își transpună mimica și vocea într-un personaj haios și să împărtășească experiența sa direct pe rețelele de socializare. Aplicația va deveni disponibilă în septembrie și pentru deținătorii de Soul X5 Pro, telefon vândut deja pe scară largă de Allview. O altă noutate adusă de Soul X5 este funcția Live Photo, prin care utilizatorul poate să anime orice imagine, deschisă ulterior prin Google Photos.

Soul X5 este inovator nu doar când vine vorba de distracție, ci și când vine vorba de capacitatea de învățare și adaptare a dispozitivului la comportamentul utilizatorului, prin intermediul inteligenței artificiale de ultimă oră. De la o utilizare la alta, Soul X5 devine mai performant și propune utilizatorului optimizări, citind și intepretând comportamentul si nevoile acestuia.  Un exemplu relevant este cel al camerei care identifică imaginea și își adaptează setările automat, asfel încât să livreze o fotografie perfectă. În spatele inteligenței artificiale de pe Soul X5 stă un procesor MediaTek Helio P22 (cu opt nuclee tactate până la 2.0 Ghz, 12nm) la care se adaugă tehnologia  CorePilot™.

Camerele telefonului Soul X5 de la Allview sunt gândite astfel încât să îi ofere utilizatorului o experiență totală în materie de imagine. Noua tehnologie MediaTek Imagiq este integrată atât în camera duală (16MP+5MP) a dispozitivului, cât și în camera frontală a acestuia (16MP+AI). Tehnologia permite realizarea de fotografii spectaculoase, cu efecte de profunzime, similare cu cele obținute folosind un DSLR, cu camera principală și cea secundară.  Totodată, tehnologia Imagiq permite capturarea unor fotografii de calitate, în condiții de luminozitate scăzută. Procesorul Mediatek Helio P22 dispunde de un nou sistem electronic de stabilizare al imaginii, astfel încât camerele focalizează rapid și precis.

AVI face furori și pe Soul X5, transformând telefonul într-un veritabil asistent personal al utilizatorului. Soul X5 dispune de noul Visual UI 3.0. Swipe, care permite ascunderea Notch-ului și a funcțiilor home, back, history, reluarea acestora doar printr-un swipe, optimizarea consumului de energie și date, precum și alte funcții inedite care pot fi descoperite pe https://www.allview.ro/faqsoulx5.

Cu un display de 5.86” IPS INCELL și un raport 19:9, Soul X5 dispune de recunoaștere facială, oferind un plus de securitate utilizatorului. Telefonul este disponibil la precomandă începând cu 6 septembrie, la prețul de 1099 lei. Cei care doresc să își precomande telefonul, vor primi și o surpriză de la Allview. Mai multe detalii despre produs și comenzi, găsiți pe www.allview.ro/soulx5.

Allview Soul X5 va fi lansat pe 6 Septembrie si va oferi experienta FunEmoji

Allview Soul X5 este unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri ale finalului de an. Cu siguranta ca se va vinde extrem de bine in Romania datorita excelentului raportului calitate-pret cu care ne-a obisnuit Allview. Pe langa dotarile hardware care nu pot fi trecute cu vederea, cumparatorii vor fi atrasi si de experienta FunEmoji, care include o serie de emoji-uri prin intermediul carora utilizatorii isi pot exprima personalitatea.

Folosind camera frontala a lui Allview Soul X5 si inteligenta artificiala a procesorului care echipeaza noul smartphone, utilizatorii vor putea crea emoji-uri dinamice si amuzante.
Miscarile, gesturile si expresiile faciale ale utilizatorilor vor fi transformate in emoji-uri dinamice. In plus, Soul X5 va recunoaste vocea utilizatorului. Astfel, cumparatorii noului Allview Soul X5 vor putea trimite prietenilor sau posta pe retelele sociale mesaje animate cu sunet, folosind personajele amuzante care le imita expresiile faciale.