Tu ce model de ceas preferi?

Un ceas este un accesoriu indragit de multe persoane si folosit in special de barbati de mai bine de 100 de ani. Utilizat initial doar ca un dispozitiv care masoara timpul, ceasul a cunoscut diferite schimbari si de la ceasurile de buzunar s-a trecut in societatea moderna la ceasurile de mana, dispozitive elegante si practice care pot indeplini mai multe functii.

Barbatii fiind singurii care puteau avea la indemana un ceas in timpurile vechi au posibilitatea sa gaseasca mai multe modele de ceasuri pentru ei iar brand-urile nu intazie sa apara cu noi inovatii de design si complexitate. Un ceas barbatesc trebuie sa fie desigur cat mai impozant, sa scoata in evidenta tinuta si caracterul celui care il poarta si sa fie apreciat de ceilalti. Alegerea nu este greu de facut cu atatea companii de top si modele care mai de care mai elegante care au un impact puternic asupra publicului.

Asa cum ziceam, ceasurile au devenit si mai complexe, multe modele nu mai arata doar ora ci pot realiza si alte functii, pot functiona pentru mai multe fuse orare de pe glob, pot fi folosite pentru a cronometra si diverse alte functii. Si chiar daca multe modele de ceasuri barbatesti sunt realizate in masa, piesele sunt puse laolalta cu aceeasi grija si rezultatele sunt la fel de bune pentru oricare dintre acestea, fiecare ceas fiind un accesoriu deosebit pe care un barbat il poate purta cu mandrie.

La un magazin profesional vom gasi doar cele mai bune si de calitate produse iar angajatii unui astfel de magazin ne pot sta la dispozitie cu sfaturi in alegerea unui ceas, fie ca il alegem pentru noi sau pentru altcineva. Modele de ceasuri barbati pentru orice persoana si pentru orice varsta.

De ce birourile open space nu sunt indragite de catre angajati?

Mediul de lucru este foarte important pentru angajati deoarece in functie de acest criteriu acestia sunt sau nu eficienti. Pentru ca angajatii sa fie cat mai eficienti mediul de lucru trebuie sa ofere cat mai mult confort si siguranta. Acest lucru poate fi oferit prin utilizarea unui mobilier de cea mai buna calitate, ca de exemplu mobila birou produsa de catre cei de la moff.ro, liderul pietei in materie de mobila birouri.

Avand in vedere ca pentru angajatori criteriul financiar este foarte important, acestia nu reusesc intodeauna sa ofere cele mai bune conditii de munca, ba dimpotriva. Utilizarea birourilor open space este cel mai bun exemplu in acest sens. Acest tip de birou desi este pe placul foarte multor companii, nu este deloc indragit de catre angajati. De ce? Din multe motive, cele mai importante fiind urmatoarele:

  • Intimitatea este un lucru foarte important pentru noi motiv pentru care incalcarea acesteia ne face sa fim foarte irascibili. Lucru in cadrul unui birou open space nu doar ca incalca intimitatea celor care lucreaza in interiorul acestui tip de birou ci nu ofera nici un moment de intimitate, acesta fiind unul dintre cele mai importante motive pentru care angajatii nu sunt atrasi de lucrul in cadrul unui astfel de birou.
  • Nivelul ridicat de zgomot este un alt motiv pentru care angajatii nu doresc sa lucreze in cadrul unui birou open space.
  • Obligativitatea de a interactiona si socializa foarte des cu cei de langa tine este de asemenea un motiv pentru care angajatii devin reticenti in momentul in care trebuie sa lucreze intr-un birou open space.
  • Avand in vedere ca biroul open space este un birou deschis in interiorul caruia lucreaza mai multe persoane, mirosurile care se creaza in interiorul acestuia este un motiv pentru care unii angajati ofera un randament mai scazut in timpul programului de lucru motiv pentru care acestia prefera sa nu lucreze intr-un astfel de birou.

Acestea sunt in concluzie cateva dintre motivele pentru care unii angajatii inca nu sunt pregatiti sa lucreze intr-un birou open space si prefera sa lucreze intr-un birou clasic chiar daca acest lucru inseamna un volum de munca mai mare.

“Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi”: 300 de copii au participat la ateliere creative în cadrul unui proiect caritabil

Bucureşti, 25 iulie 2017 – ONG-ul Sănătate pentru Viaţă, în parteneriat cu Kaufland România, sponsor principal, şi Colgate România, au încheiat prima etapă a proiectului “Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi”. 300 de copii s-au jucat şi au învăţat mai multe despre sănătatea orală în cadrul a 16 ateliere de educaţie şi artă colaborativă Roxy&Kids Art.
Testeaza si Picteaza cu Pasta de Dinti
Testeaza si Picteaza cu Pasta de Dinti
“Suntem încântaţi că am ajuns la jumătatea acestei campanii, care şi-a propus să educe prin modalităţi creative atât părinţii, cât şi copiii, iar la final să strângă fonduri pentru micuţii mai puţin norocoşi. Părinţii beneficiază de un curs de parenting, în timp ce copiii participanţi sunt informaţi despre importanţa sănătăţii dentare şi îşi dezvoltă propria creativitate folosind periuţe si pastă de dinţi colorată”, susţin reprezentanţii Sănătate pentru Viaţă.

Prima etapă a proiectului “Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi” s-a desfăşurat din luna aprilie anul curent până în prezent, cu participarea a peste 300 de copii însoţiţi de 150 de părinţi. A două etapă va demara din data de 1 septembrie şi se va încheia în luna noiembrie 2017. Echipa Sănătate pentru Viaţă în colaborare cu Roxy&Kids Art realizează aceste ateliere atât în grădiniţe, cât şi în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor care sprijină copiii defavorizaţi sau micuţii bolnavi.

Această iniţiativă, unică în România, urmăreşte educarea şi sublinierea importanţei îmbunătăţirii sănătăţii orale a celor mici prin intermediul artei. Timp de două ore, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani sunt încurajaţi şi inspiraţi să folosească pasta de dinţi pentru a crea opere de artă. Cei mici pictează cu ajutorul periuţei şi pastei de dinţi de diferite culori după metoda Roxy&Kids Art, creaţíile lor abstracte fiind interpretate şi transformate în lucrări de artă colaborativă de către artistul vizual Roxana Ené. Acest proiect artistic reprezintă o experienţă remarcabilă pentru copii, care învață într-un mod cu totul inedit ce înseamnă sănătatea dentară. În timp ce copiii pictează, părinţii participă la cursul “Părinţii Ventuză”, susţinut de un psiholog acreditat pe tema nevoii de independenţă a celor mici.

În cadrul fiecărui atelier, copiii contribuie la realizarea unei lucrări de artă colectivă, iar la finalul proiectului, tablourile create de copii împreună cu artistul vizual Roxana Ené vor fi expuse spre vânzare la licitaţia caritabilă ce va avea loc pe 16 noiembrie 2017. Fondurile strânse vor fi destinate susţinerii asociaţiilor şi fundaţiilor Help Autism, Asociaţia Dăruieşte Viaţa, Asociaţia Minţi Creative şi Touched România.

Roxana Ené, născută în Bucureşti, a locuit o perioadă de timp în Grecia şi S.U.A., iar din 1991 s-a stabilit în Germania, unde a urmat cursuri de artă şi scriere creativă şi a experimentat mai multe mijloace artistice (literatură, desen, tehnică embossing, fotografie), câştigând premii şi finanţări pentru diferite proiecte de artă cu şi pentru copii în şcoli, grădiniţe şi creşe germane.

În 2007, Roxana a început să lucreze împreună cu colaboratoarea sa, copyrighterul Chris Silberer, la conceptul unic ROXY&KIDS ART©, un stil inovativ de artă colaborativă cu şi pentru copii, cu rol terapeutic, bazat pe metamorfoză şi sinestezie, doi ani mai târziu, în proiect alăturândui-se şi fiul său Alexander (ilustrator). În 2013 ,“Queen Kira”, una dintre lucrarile artistei realizată împreună cu Alexander şi Tomi, un băieţel autist de 6 ani a intrat în Colecţia Regală Britanică. Este autoarea unei cărţi interactive bilingve pentru copii, pedagogi, psihologi si părinţi cu titlul “Vezi și tu ce văd eu?” apărută în 2015 la Ed. Frontiera cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, o carte manual după care echipa Roxy&Kids Art lucrează în prezent la atelierele de creaţie în limba engleză, germană, română si greacă. În România Roxana Ené desfăşoară inca din 2011 proiecte social-caritabile cu importante organizaţii non-profit pentru copii (Salvaţi Copiii, Hospice-House of Hope, Hope & Homes for Children, Tabaluga-Fundaţia Peter Maffay, Help Autism etc).

www.roxygraphy.ro

https://www.facebook.com/roxy&kids art

Vania Limban este moașă și expert în conceptul Green Parenting și sănătate intimă. Ea este, de asemenea, fondatorul Active Family Center din București și unul dintre fondatorii ONG-ului Sănătate pentru Viaţă.

În cadrul Centrului de Psihoterapie și Consiliere familială CUORE, echipa de psihologi specializaţi în psihologie clinică oferă psihodiagnostic şi evaluare clinică pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

“Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi”: 300 de copii au participat la ateliere creative în cadrul unui proiect caritabil

Bucureşti, ONG-ul Sănătate pentru Viaţă, în parteneriat cu Kaufland România, sponsor principal, şi Colgate România, au încheiat prima etapă a proiectului “Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi”. 300 de copii s-au jucat şi au învăţat mai multe despre sănătatea orală în cadrul a 16 ateliere de educaţie şi artă colaborativă Roxy&Kids Art.
Testeaza si Picteaza cu Pasta de Dinti
Testeaza si Picteaza cu Pasta de Dinti
“Suntem încântaţi că am ajuns la jumătatea acestei campanii, care şi-a propus să educe prin modalităţi creative atât părinţii, cât şi copiii, iar la final să strângă fonduri pentru micuţii mai puţin norocoşi. Părinţii beneficiază de un curs de parenting, în timp ce copiii participanţi sunt informaţi despre importanţa sănătăţii dentare şi îşi dezvoltă propria creativitate folosind periuţe si pastă de dinţi colorată”, susţin reprezentanţii Sănătate pentru Viaţă.

Prima etapă a proiectului “Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi” s-a desfăşurat din luna aprilie anul curent până în prezent, cu participarea a peste 300 de copii însoţiţi de 150 de părinţi. A două etapă va demara din data de 1 septembrie şi se va încheia în luna noiembrie 2017. Echipa Sănătate pentru Viaţă în colaborare cu Roxy&Kids Art realizează aceste ateliere atât în grădiniţe, cât şi în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor care sprijină copiii defavorizaţi sau micuţii bolnavi.

Această iniţiativă, unică în România, urmăreşte educarea şi sublinierea importanţei îmbunătăţirii sănătăţii orale a celor mici prin intermediul artei. Timp de două ore, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani sunt încurajaţi şi inspiraţi să folosească pasta de dinţi pentru a crea opere de artă. Cei mici pictează cu ajutorul periuţei şi pastei de dinţi de diferite culori după metoda Roxy&Kids Art, creaţíile lor abstracte fiind interpretate şi transformate în lucrări de artă colaborativă de către artistul vizual Roxana Ené. Acest proiect artistic reprezintă o experienţă remarcabilă pentru copii, care învață într-un mod cu totul inedit ce înseamnă sănătatea dentară. În timp ce copiii pictează, părinţii participă la cursul “Părinţii Ventuză”, susţinut de un psiholog acreditat pe tema nevoii de independenţă a celor mici.

În cadrul fiecărui atelier, copiii contribuie la realizarea unei lucrări de artă colectivă, iar la finalul proiectului, tablourile create de copii împreună cu artistul vizual Roxana Ené vor fi expuse spre vânzare la licitaţia caritabilă ce va avea loc pe 16 noiembrie 2017. Fondurile strânse vor fi destinate susţinerii asociaţiilor şi fundaţiilor Help Autism, Asociaţia Dăruieşte Viaţa, Asociaţia Minţi Creative şi Touched România.

Roxana Ené, născută în Bucureşti, a locuit o perioadă de timp în Grecia şi S.U.A., iar din 1991 s-a stabilit în Germania, unde a urmat cursuri de artă şi scriere creativă şi a experimentat mai multe mijloace artistice (literatură, desen, tehnică embossing, fotografie), câştigând premii şi finanţări pentru diferite proiecte de artă cu şi pentru copii în şcoli, grădiniţe şi creşe germane.

În 2007, Roxana a început să lucreze împreună cu colaboratoarea sa, copyrighterul Chris Silberer, la conceptul unic ROXY&KIDS ART©, un stil inovativ de artă colaborativă cu şi pentru copii, cu rol terapeutic, bazat pe metamorfoză şi sinestezie, doi ani mai târziu, în proiect alăturândui-se şi fiul său Alexander (ilustrator). În 2013 ,“Queen Kira”, una dintre lucrarile artistei realizată împreună cu Alexander şi Tomi, un băieţel autist de 6 ani a intrat în Colecţia Regală Britanică. Este autoarea unei cărţi interactive bilingve pentru copii, pedagogi, psihologi si părinţi cu titlul “Vezi și tu ce văd eu?” apărută în 2015 la Ed. Frontiera cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, o carte manual după care echipa Roxy&Kids Art lucrează în prezent la atelierele de creaţie în limba engleză, germană, română si greacă. În România Roxana Ené desfăşoară inca din 2011 proiecte social-caritabile cu importante organizaţii non-profit pentru copii (Salvaţi Copiii, Hospice-House of Hope, Hope & Homes for Children, Tabaluga-Fundaţia Peter Maffay, Help Autism etc).

www.roxygraphy.ro

https://www.facebook.com/roxy&kids art

Vania Limban este moașă și expert în conceptul Green Parenting și sănătate intimă. Ea este, de asemenea, fondatorul Active Family Center din București și unul dintre fondatorii ONG-ului Sănătate pentru Viaţă.

În cadrul Centrului de Psihoterapie și Consiliere familială CUORE, echipa de psihologi specializaţi în psihologie clinică oferă psihodiagnostic şi evaluare clinică pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

Gaseste-ti salteaua potrivita

O data cu dezvoltarea societatii moderne au aparut noi norme in materie de confort si sanatate la locul de munca, acasa sau in orice alt loc. In multe cazuri un confort sporit inseamna si ceva mai sanatos.
A devenit clar pentru multe firme si companii ca angajatii care se bucura de conditii bune la locul de munca sunt mai productivi si au o sansa mai mica sa paraseasca compania in detrimentul alteia. In acest scop si companiile care se ocupa de tot ce tine de livrarea confortului s-au diversificat, fie ca vorbim de scaune de birou, standuri de lucru sau alte medii de lucru sau chiar pentru propria locuinta.

Referindu-ne la propria locuina, confortul acesteia trebuie sa atinga standardele pe care ni le propunem. Dupa o zi lunga de munca sau dupa activitati care ne solicita foarte mult, toti vrem sa mergem intr-un loc unde sa ne relaxam si sa ne refacem puterile. Si de ce sa nu facem acest lucrul chiar acasa. Cel mai bine ne putem odihni prin somn si pentru aceasta sarcina avem nevoie de o saltea care sa ne ajuta in acest scop.

Alegerea unei saltele poate parea ceva simplu si care sa nu fie de importanta majora. Doar mergem la un magazin, cumparam o saltea, o punem pe pat si gata. Insa o data cu trecerea timpului, pe masura ce ne va fi mai greu sa avem un somn intens si odihnitor, ne vom da seama ca salteaua pe care am ales-o nu ne poate satisface nevoile si mai mult ne afecteaza corpul decat sa ne ajute sa ne odihnim. Acesta este momentul in care ne vom gandi de doua ori inainte sa inlocuim vechea saltea.

Pentru persoanele care sunt in continua miscare si care lucreaza in medii aspre care le supun corpul la diferite intemperii in fiecare zi, o saltea trebuie aleasa astfel incat sa fie in concordanta cu modul nostru de somn si sa fie cat mai benefica pentru corpul nostru din punct de vedere al sanatatii. Cel mai usor mod de a ne gasi salteaua perfecta este prin intermediul magazinelor online. Un astfel de magazin este si https://www.saltele-online.ro/ , unde vom gasi o mare varietate de saltele ideale pentru orice tip de persoana de la copii pana la persoane in vasta si persoane care sufera de diverse afectiuni si nu pot dormi decat pe anumite suprafete. Aceste saltele sunt realizate din materiale de calitate superioara special create pentru a ne oferi confortul dorit combinat cu beneficiile oferite.

Școlile participante în campania Baterel – campioane la reciclare

În sport, performanța se măsoară prin participarea la turnee finale, victorii obținute și medalii câștigate. În competițiile de reciclare, măsura succesului este dată de volumul de deșeuri colectate și gestionate responsabil, dar mai ales de dimensiunea obiceiurilor schimbate, de activitatea și implicarea comunităților create și în final, de moștenirea lăsată generațiilor viitoare.
Școlile participante în campania Baterel – campioane la reciclare
,,Rezultatele excepționale cu care se încheie această ediție este un motiv de mândrie și bucurie, și în același timp, constituie o mare responsabilitate. Odată cu lansarea acestui program, ne-am asumat angajamentul de a investi în educația ecologică a tinerelor generații, și după șapte ani ne continuăm misiunea cu onoare, încercând să creștem permanent standardele, să îi surprindem pe cei care ne-au acordat încrederea lor prin inovație și să fim mereu cei mai buni ”,
Andrei Orban – Presedinte Asociatia Environ

Pentru al șaptelea an consecutiv, Asociația Environ premiază excelența și dăruirea elevilor care au ales să se implice activ în campania ,,Baterel și Lumea Non-E” contribuind astfel la înregistrarea unui nou record: colectarea a peste 75 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și 8.5 tone deșeuri de baterii și acumulatori (DBA).

În total, aproximativ 11.000 de elevi de la cele 1060 de unități de învățământ participante în proiect au fost recompensați cu peste 30.000 de produse constând în rechizite și alte materiale școlare care au putut fi comandate folosind platforma online www.magazinbaterel.ro. Școlile care au obținut cele mai bune rezultate din punct de vedere al cantităților de deșeuri colectate vor fi dotate cu premii în valoare totală de 4600 euro, iar creativitatea și originalitatea tinerilor care s-au întrecut în proiecte, eseuri, poezii și filmulețe și care s-au implicat în promovarea campaniei în comunitate, va fi răsplătită prin organizarea unor tabere tematice care vor avea loc la finalul lunii în august în zona Bran.

Cea de-a șasea ediție a campaniei Baterel și Lumea Non-E desfășurată în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, a stat sub semnul premierelor: număr record de școli înscrise ca validare a popularității de care se bucură acest proiect, atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor, creșterea semnificativă a cantităților de deșeuri colectate (triplu comparativ cu anul 2016), dublarea premiilor oferite, lansarea imnului micilor ecologiști ,,Baterel salvează” și organizarea de lecții deschise susținute de reprezentanții Asociației Environ cu sprijinul unei echipe formate din militari de la baza NATO și Batalionul CIMIC 1. Mai mult decât atât, la începutul anului 2017, campania Baterel a fost premiată în cadrul Galei Premiilor de Excelență Itsy Bitsy la categoria ,,Investiție în educație” pentru promovarea conceptelor de reciclare și protecție a mediului înconjurător în viața școlară.

,,Rezultatele excepționale cu care se încheie această ediție este un motiv de mândrie și bucurie, și în același timp, constituie o mare responsabilitate. Odată cu lansarea acestui program, ne-am asumat angajamentul de a investi în educația ecologică a tinerelor generații, și după șapte ani ne continuăm misiunea cu onoare, încercând să creștem permanent standardele, să îi surprindem pe cei care ne-au acordat încrederea lor prin inovație și să fim mereu cei mai buni ”, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

,,Baterel si Lumea Non-E” este cea mai complexă campanie de educație ecologică din România, fiind singurul program care îmbină perfect componenta didactică cu cea aplicată, dar și latura digitală, participanții beneficiind de materiale personalizate pentru promovarea principiilor colectării selective și reciclării deșeurilor, dar și recipiente speciale pentru colectarea bateriilor uzate și a electronicelor vechi. Mai mult decât atât, elevii au la dispoziție o platformă unică în România, www.magazinbaterel.ro, unde toți cei care colectează baterii sau acumulatorii uzați, precum și deșeuri electrice și electronice, își pot fructifica efortul prin achiziționarea de rechizite, accesorii și jocuri dintr-o gamă diversă, pentru suporterii adevărați existând și o colecție de produse personalizate cu mascota campaniei. Astfel, deșeul predat de elev în campanie devine o monedă de schimb utilizată în magazinul online pentru produsele atât de necesare școlarilor.

În topul clasamentului de anul acesta, la categoria cele mai mari cantități de deșeuri colectate, se află Școala Gimnazială Neagra Sarului din Suceava (3.944 kg DEEE), Școala Gimnazială nr. 22 din Galați (3.608 kg DEEE), Colegiul Tehnic Transilvania din Baia Mare (2.630kg DEEE), Colegiul Național Gheorghe Șincai din Baia Mare (365 kg DBA), Școala Gimnazială nr. 113 din București (296 kg DBA) și Colegiul Național Iosif Vulcan din Oradea (280 kg DBA) Lista detaliată a câștigătorilor, precum și premiile oferite, este disponibilă pe www.magazinbaterel.ro.

Pentru ediția 2017-2018 care se va lansa la începutul lunii septembrie, organizatorii vor pregăti noi surprize menite să promoveze predarea educației ecologice în școli și să încurajeze și mai mult elevii și dascălii să se implice în proiect.

Campania ,,Baterel și Lumea Non-E” este un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă, organizată încă din 2011 de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Educației Naționale, cu sprijinul Ministerului Mediului și al Gărzii Naționale de Mediu.

JYSK devine principalul sponsor al sportivilor paralimpici din Romania

JYSK a devenit principalul susținător al sportivilor paralimpici din România, după ce a semnat un contract de sponsorizare a Comitetului Național Paralimpic, valabil până în anul 2019.
JYSK devine principalul sponsor al sportivilor paralimpici din Romania
Compania noastră are o tradiție de aproape 30 de ani în susținerea mișcării paralimpice. În Danemarca, JYSK susține sportivii cu dizabilități încă din anul 1989. Puterea acestor atleți este de admirat pentru că, în ciuda impedimentelor, reușesc să se autodepășească și să facă performanță, devenind astfel un exemplu pentru noi toți.
Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania

JYSK a devenit principalul susținător al sportivilor paralimpici din România, după ce a semnat un contract de sponsorizare a Comitetului Național Paralimpic, valabil până în anul 2019. Pentru primul an, compania daneză a donat 200.000 de lei Comitetului Național Paralimpic, fonduri care vor fi folosite pentru ca sportivii paralimpici să se poată antrena în cele mai bune condiții și să poată participa la competiții internaționale de anvergură.

Acest parteneriat vine ca o continuare firească a strategiei de CSR a grupului danez JYSK Nordic.

”Compania noastră are o tradiție de aproape 30 de ani în susținerea mișcării paralimpice. În Danemarca, JYSK susține sportivii cu dizabilități încă din anul 1989. Mai mult decât atât, fondatorul companiei, Lars Larsen, a urmărit personal de-a lungul anilor competițiile paralimpice și este un susținător al sportivilor cu dizabilități. Anul trecut, de exemplu, Lars Larsen s-a aflat în tribune la Jocurile Paralimpice din Rio de Janeiro. Puterea acestor atleți este de admirat pentru că, în ciuda impedimentelor, reușesc să se autodepășească și să facă performanță, devenind astfel un exemplu pentru noi toți”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România.

”Suntem încântați să anunțăm noul parteneriat dintre JYSK și Comitetul Național Paralimpic, care ne onorează. În Europa și Canada, sponsorizarea mișcării paralimpice este o tradiție pentru JYSK. Ca urmare a rezultatelor foarte bune înregistrate de sportivii noștri în 14 sporturi și a angajamentului nostru de a atrage noi sportivi paralimpici tineri, de sub 20 de ani, am reușit să finalizăm acest parteneriat. În următoarele luni sportivii noștri vor participa la competiții paralimpice foarte importante – Campionatul Mondial de Atletism pentru Paralimpici, Campionatul European de Judo pentru nevăzători, Campionatul European de Fotbal pentru nevăzători, Campionatul European de Tenis de Masă pentru Paralimpici, Campionatul European de înot pentru sportivi cu sindromul Down și multe alte competiții. De asemenea, la Jocurile Europene Paralimpice pentru Tineret, România va fi reprezentată de 20 de atleți cu vârsta de sub 22 de ani care vor participa la 5 sporturi și care reprezintă cea mai mare delegație paralimpică de tineri ce a reprezentat vreodată România.

Mulțumim companiei JYSK pentru că are încredere în noi și pentru că ne-a oferit acest sprijin extraordinar, astfel încât tinerii sportivi să aibă cele mai bune condiții și resurse pentru a se antrena”, a declarat Sally Wood Lamont, Președintele Comitetului Paralimpic Român.

Prima competiție sportivă de anvergură în cadrul căreia sportivii paralimpici sunt sponsorizați de JYSK este reprezentată de Campionatul Mondial de Atletism pentru Paralimpici, care se va lua startul săptămâna aceasta la Londra, pe 14 iulie. În această competiție România va fi reprezentată de Octavian Tutaliuc (100m, săritura în lungime și săritura în înălțime), Petrișor Prundaru (200 m, săritura în lungime și săritură în înălțime), Abel Ciorap (200 m, 400 m), Florin Cojoc (săritura în înălțime) și Florentina Hrișcu (aruncarea discului). Sportivii români au plecat deja către Londra, iar angajații JYSK România i-au condus la aeroportul din Cluj-Napoca și le-au urat succes.

Junior Achievement Europe si Citi Foundation sarbatoresc 30 de ani de parteneriat prin reinnoirea unui grant in valoare de 1,2 milioane de dolari

In cadrul initiativei „Pathways to Progress“, Citi Foundation si Junior Achievement (JA) Europe isi continua parteneriatul avand ca scop dezvoltarea competentelor profesionale si antreprenoriale in randul tinerilor din statele europene.
JA Europe si Citi Foundation sarbatoresc 30 de ani de cooperare prin reinnoirea unui grant dedicat instruirii profesionale si antreprenoriale a tinerilor din 19 tari europene. In prima parte a anului 2017, Citi Foundation si-a extins la nivel global aria de aplicare a programului „Pathways to Progress“, investitiile in scopul dezvoltarii competentelor necesare integrarii pe piata muncii a 500.000 de tineri urmand sa se ridice, pe parcursul urmatorilor trei ani, la suma de 100 de milioane de dolari. Grantul in valoare de 1,2 milioane de dolari, oferit JA Europe de catre Citi Foundation, se adreseaza activitatilor de instruire – derulate prin intermediul programului JA Compania – in vederea dezvoltarii competentelor profesionale si a spiritului antreprenorial in randul elevilor de liceu.

Mai mult decat atat, 300.000 de dolari din acest grant vor fi alocati unui nou proiect strategic desfasurat in parteneriat cu JA Europe – „Entrepreneurship Education Network“ (EE-HUB) – care se va implementa in sase tari din Europa Centrala si de Est (Romania, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria si Turcia). Primul Summit de Educatie Antreprenoriala se va desfasura in perioada 11-12 iulie, la Bruxelles si se va bucura de participarea Majestatii Sale Regele Philippe al Belgiei, a reprezentantilor din cadrul institutiilor UE si ai unor ONG-uri, a bancii Citi si a numeroase alte companii, care se reunesc pentru a discuta despre viitorul educatiei antreprenoriale in randul tinerilor din Europa.

„Citi Foundation face un salt major in domeniul educatiei antreprenoriale a tinerilor din aceste sase tari. O strategie coerenta de promovare sistematica a spiritului antreprenorial este esentiala pentru dezvoltarea competentelor si cunostintelor necesare crearii de noi locuri de munca pe o piata a muncii in continua schimbare. Acest parteneriat va facilita colaborarea dintre institutiile educationale, reprezentantii mediului de afaceri, expertii guvernamentali si cei din domeniul politicilor educationale. Este unul dintre cele mai bune si mai durabile demersuri pe care le putem intreprinde pentru sustinerea tinerilor.“ – a declarat Caroline Jenner, CEO JA Europe.

Printr-o abordare denumita „Mai mult decat filantropie”, Citi Foundation si-a atras propriii angajati in activitati de mentorat si de jurizare in cadrul Programului Compania. Pe parcursul anului scolar 2016-2017, aproape 45.000 de tineri au beneficiat de acest program datorita celor peste 200 de angajati Citi care au contribuit ca voluntari pentru imbunatatirea activitatilor de educatie antreprenoriala a tinerilor europeni.

„Parteneriatul nostru cu JA Europe reprezinta o componenta esentiala a initiativei «Pathways to Progress», prin care Citi investeste 100 de milioane de dolari in educatia antreprenoriala a tinerilor.

Studiile recente ale Citi Foundation privind desfasurarea programului «Pathways to Progress» converg asupra ideii ca tinerii din intreaga lume au un spirit antreprenorial dezvoltat, sapte din zece (69%) gandindu-se sa inceapa o afacere pe cont propriu. Prin urmare, Citi Foundation se angajeaza sa sprijine tinerii care doresc sa afle cum trebuie sa procedeze pentru a intemeia si a face sa functioneze o afacere proprie, accentuand importanta unei gandiri antreprenoriale si oferindu-le abilitatile de care acestia au nevoie pentru a patrunde pe piata muncii. In plus, infiintarea celor 6 =HUB-uri de Educatie Antreprenoriala va stimula transferul de bune practici si cunostinte intre guverne, ONG-uri si companii, in beneficiul unui numar cat mai mare de tineri.” – a declarat Rachael Barber, Head of Community Development, EMEA, Citi.

DigitalCraft.ro – sustine noii antreprenori aplicanti la Start-UP Nation, solutia ideala pentru cei aflati la inceputul unei afaceri

Deschiderea propriei afaceri este o decizie luata de un numar de persoane in continua crestere. Acest lucru poate deveni realitate intr-un timp mai scurt pentru cei care s-au inscris in programul Start-up Nation. Si pentru ca mediul online s-a dezvoltat rapid in ultimul deceniu, este important ca orice afacere sa fie prezenta acolo.
O prima conditie de baza pentru a fi prezenti in mediul online este sa ave, un website care sa ne reprezinte afacerea. Acest lucru este cu atat mai usor pentru cei care dispun de cunostinte in domeniul IT, in timp ce ceilalti sunt nevoiti sa apeleze la o firma din domeniu pentru a-si crea propriul website. In ambele cazuri este totusi mai bine sa apelam la o firma de incredere care sa ne ajute cu toate detaliile referitoare la crearea si promovarea unui website pentru ca noi sa ne putem ocupa de dezvoltarea afacerii noastre.

O astfel de firma, care ne poate ajuta cu toate detaliile ce includ crearea unui website este Digital Craft. Aceasta le ofera aplicantilor pentru fonduri nerambursabile un pachet de creare website si promovare numit Start-up Nation. Acesta ne asigura prezenta in mediul online intr-un mod activ si ne ofera solutii avantajoase pentru promovare.

Cei de la Digital Craft folosesc cea mai populara platforma pentru crearea website-urilor, CMS-Wordpress care ofera numeroase avantaje in procesul de creatie. Este usor de administrat si de modificat si compatibila cu toate browserele moderne. Site-ul este realizat astfel incat sa acopere toate nevoile clientului. De la crearea site-ului pana la optimizarea SEO si promovare. Practic, noi le transmitem ideile nostre specialistilor de la Digital Craft iar acestia le pun in practica, pentru a ne oferi website-ul dorit in cel mai scut timp. Un aspect important este ca site-ul va fi optimizat pentru a rula si pe dispozitivele mobile, asa ca inainte de a fi dat in folosinta, site-ul este testat pe toate dispozitivele de pe care poate fi accesat.

Totodata, un pachet de creare website si promovare numit Start-up Nation ne pune la dizpozitie serviciul de branding care ne ajuta sa ne alegem un logo potrivit pentru afacerea noastra. In plus, cartile de vizita trebuie sa aiba un design potrivit firmei noastre si este bine sa avem o semnatura electronica personalizata.

Promovarea site-ului, cel mai important lucru pentru a ne face cunoscuti in mediul online ne este oferit si de pachetul Start-up Nation, care foloseste cele mai performante programe pentru promovare in mediul online astfel incat afacerea noastra sa fie cunoscuta cat mai multor persoane in cel mai scurt timp. Asa ca este important nu doar sa avem un website bine structurat ci si sa dispunem de medote de promovare moderne si rapide pentru e ne face cunoscuti.

Bucataria functionala pentru nunti

Se stie ca vara este anotimpul nuntilor fiindca mireasa poate purta cea mai frumoasa rochie, iar nuntasii pot petrece in voie, timpul este frumos, tinutele vaporoase. Aspectul cel mai dificil al organizarii ceremoniei il reprezinta mancarea: prepararea in conditii de maxima igiena si pastrarea tuturor felurilor din meniu pentru a fi servite in conditii ireprosabile nuntasilor.

Cu echipamente si masini pentru bucatarie, orice unitate unde se prepara mancare este functionala si pentru nunti. Mai intai este nevoie de feliator mezeluri pentru pregatirea aperitivelor. Feliind intreaga cantitate in acelasi timp, nu exista riscul ca anumite bucati sa stea ore intregi pana sunt consumate. Langa mezeluri, stau colorate, elegante si sanatoase legumele, dar nu pot fi puse pe farfurie inainte de a fi spalate bine in spalator inox. Nicio nunta fara salate si minipateuri cu carne si ciuperci, asa ca masa rece asigura functionalitatea unei bucatarii pentru sezonul nuntilor, fiindca dupa ce preparatele au fost procesate la temperatura dorita situata intre -2 si +8 grade Celsius, pana la servire sau coacere sunt pastrate in refrigeratorul cu doua usi, cu care este prevazuta masa rece.

Masa inox este preferabila fiindca poate fi rapid spalata, in plus are si calitati antibacteriene, iar murdaria nu intra in inox cum ar intra in lemn. Pana a fi pregatite farfuriile pentru fiecare persoana in parte, sarmalele, salatele pot fi pastrate in cuve gastronomice.

Cum nu putem lasa nuntasii fara o friptura suculenta se intelege prezenta friteuza gaz in bucatarie. Aici vor fi pregatite cele mai bune feluri de friptura dupa dorintele invitatilor; de porc, de vita, de pui sau de curcan, aurii, aromate si usor crocante, iar alaturi un sos care sa le puna in valoare, de aceea nu ar trebui sa uitam dozator sosuri.

Evident ca personalul responsabil, ales cu grija, va asigura reusita evenimentului, dar si cele mai bune echipamente pentru bucatarie isi au importanta lor.