Philips X586 intra pe piata din Romania

31 ianuarie 2017 (Romania) – China Electronics Corporation lanseaza in Romania Philips X586, un smartphone dual SIM, compatibil cu tehnologia 4G, atat de tip FDD-LTE, cat si TDD-LTE. Terminalul va fi disponibil, incepand cu luna februarie, in oferta Digi Mobil.

”Philips X586 are incorporata tehnologia SoftBlue care diminueaza efectul nociv al luminii albastre asupra vederii utilizatorilor”, spune Radu Ionescu, reprezentant distributie telefoane mobile Philips. “Tehnologia SoftBlue ajusteaza lumina albastra, in loc sa o filtreze, ceea ce permite terminalelor mobile sa ofere o experienta de utilizare placuta, la aceleasi standarde inalte de vizualizare.’’

Philips X586 ruleaza sistemul de operare Android 6.0 si are o baterie Li-Ion de 3.000 mAh care ofera pana la 12 ore de autonomie, in conversatie, si pana la 22,7 zile, in stand-by, in 3G.

Noul smartphone are o camera principala, de 13 megapixeli, cu functie de autofocus si flash, care face fotografii la o rezolutie de 4.160 x 2.120 pixeli. Camera secundara, de 5 megapixeli, este ideala pentru a efectua apeluri video sau pentru a face selfie-uri, la o rezolutie de 1.280 x 720 pixeli. Camera principala permite filmarea HD la 30 fps (frames per second – cadre pe secunda), inregistrarile putand fi vizionate si pe ecranele televizoarelor dotate cu tehnologia wireless Miracast*.

Modelul X586 dispune de o functie de autentificare biometrica prin intermediul amprentei digitale. Este o solutie rapida si sigura de protectie a datelor de pe smartphone, care permite utilizatorilor sa deblocheze terminalul, sa faca fotografii, sa cripteze albumul de fotografii, mesajele si lista de contacte – totul dintr-o singura miscare.

In plus, noul smartphone are un ecran HD IPS de 5”, cu o rezolutie de 720 x 1.280 pixeli care asigura o buna calitate a culorilor si detaliilor. Optiunile de conectivitate disponibile includ Bluetooth, Wi-Fi, GPS / A-GPS, Micro-USB, EDGE GPRS.

In ceea ce priveste forta de procesare a noului Philips X586, modelul are un procesor quad core de 64 de biti, tactat la 1,5 GHz. Dispozitivul beneficiaza de 2GB de RAM si de 16GB ROM**. Memoria smartphone-ului poate fi extinsa prin intermediul unui card MicroSD cu o capacitate de pana la 128GB.***

Philips X586 are un design ergonomic si elegant, cu finisaje obtinute cu ajutorul tehnologiei de inalta precizie CNC (Computer Numerical Control). Carcasa este realizata din materiale metalice si plastice de foarte buna calitate si permite o manevrare sigura si usoara a dispozitivului. Dimensiunile noului terminal sunt – 71,8 x 144,2 x 8,9 mm, avand o greutate de 168 de grame.

Philips X586 este disponibil pe culoarea alb/roz-gold, la pretul de vanzare recomandat de 699 RON.

###

*Disponibilitatea anumitor caracteristici depinde de tara sau de operatorul de retea.

**Memoria disponibila pentru utilizatorul final poate varia de la o piata la alta, ca urmare a pre-configurarii.

***Cardul de memorie microSD nu este inclus.

Specificatiile indicate se bazeaza pe o incarcare completa a bateriei, ca urmare a unui test realizat in laborator, cu Bluetooth oprit. Performantele reale depind de modul de utilizare si de furnizorul de servicii de retea.

Pentru informatii suplimentare, vizitati www.philips.com/mobilephones.

BenQ prezintă în cadrul ISE 2017 soluţiile sale de afişaj, precum şi noi instrumente de integrare software

Bucureşti, Ianuarie 2017: BenQ, companie recunoscută pe plan internaţional pentru inovaţii în domeniul soluțiilor de imagine și lider global pe piaţa de proiectoare cu tehnologie DLP®, va prezenta în cadrul ISE 2017 (7-10 Februarie 2017) noile sale capabilităţi în materie de integrare software. Mai mult, BenQ va prezenta în cadrul târgului display-urile sale de digital signage şi soluţii de proiectare pentru aplicaţii profesionale, comerciale şi educaţionale.

Ca şi soluţie completă pentru sectorul de retail, BenQ va prezenta noul videoproiector UHD 4K, dar şi proaspăt lansatul LU9715 BlueCore Laser, un videoproiector ce are posibilitatea de rotire la un unghi de 360° şi proiecţie în poziție verticală. În cadrul standului vor mai fi prezentate soluţiile software X-Sign şi Skyrec Smart Data Analysis System, video-wall-uri din display-uri cu ramă foarte îngustă și monitoarele speciale de tip bar (format 16:3).

Alături de noile display-uri interactive (IFPs), videoproiectoare şi accesorii precum EZWrite 3.0 şi NFC Pen, binecunoscuta soluţie de prezentare wireless InstaShow va fi o parte importantă a strategiei BenQ de a eficientiza desfăşurarea sedinţelor în cadrul companiilor. Invitaţii standului BenQ vor avea ocazia să testeze și soluţia Jamboard, dezvoltată în colaborare cu Google.

“Tehnologia începe să fie din ce în ce mai mult o parte integrantă din viața noastră, nu doar la birou, ci şi la cumpărături sau în felul în care ne petrecem ziua. Oamenii vor să acceseze o tehnologie interactivă care să îi aducă cât mai aproape de prieteni şi colegi.“ a declarat Pete Wang, Președinte BenQ Europa. “BenQ doreşte să ofere tehnologia capabilă să simplifice şi să uşureze activităţile de grup. Credem că doar prin oferirea unor soluţii complete vom putea cu adevărat să aducem tehnologia BenQ mai aproape de consumator. De aceea, în momentul de faţă ne considerăm ca fiind un furnizor ce oferă atât soluţii hardware cât şi software.”

Soluții complete: 

  • Videoproiectorul laser LK970 UHD 4K– este cel mai nou model BenQ destinat pieţei ProAV, echipat cu sursă de lumină de tip laser şi o luminozitate de 5000 ANSI lumeni.
  • Videoproiectorul laser LU9715 cu tehnologie BlueCore – oferă posibilitatea proiecției în poziție verticală sau o poziţionare a videoproiectorului într-un unghi de 360˚.
  • PL552 55” și PL490 49” – sunt cele mai noi modele de display-uri mari cu ultra-narrow bezel (ramă foarte îngustă), echipate cu o rezoluţie 4K optimizată să ofere imagini de calitate superioară. Ambele modele dispun de Display Port 1.1a și tehnologia Daisy-Chain, ce permit configurarea directă (fără splitter), pentru realizarea unui video-wall de tip 2×2 la rezoluții UHD 4K.
  • SL550 55” Smart Signage – un display smart all-in-one, special adaptat pentru toate mediile de afaceri.
  • X-Sign Content Management Software– soluție software cloud, proprietară BenQ, ce permite editarea, gestionarea și afişarea conţinutului pe display.
  • Skyrec Smart Data Analysis System –este software-ul destinat profesioniştilor din segmentul de retail, cu ajutorul căruia pot înţelege mai bine tipologia clientului.
  • BH281 si BH38 – sunt display-uri unice de tip extra-wide gândite pentru a afişa reclame sau informații utile în spaţii înguste din magazine/mijloace de transport.

Soluţii de afişaj pentru mediul de business:

  • InstaShowPlug-and-Play – oferă posibilitatea realizării prezentărilor profesionale wireless Full HD pentru mediul de business.
  • EZWrite 4.0 şi NFC Pen – împreună cu display-ul interactiv BenQ RP750K 4G UHD, oferă posibilitatea realizării de adnotări extinse și capabilităţi superioare de partajare a prezentăriilor.
  • Videoproiectorul de înaltă rezoluţie SU754 – oferă fiabilitate şi flexibilitate în orice mediu de activitate, cu claritate și luminozitate la superlativ.
  • Jamboard– este noul dispozitiv Google cu diagonala de 55” și rezolutie 4K, creat special pentru eficentizarea întâlnirilor de afaceri.

Alte lansări importante:

Pentru post-producție video:

  • Monitoarele PV3200PT si PV270 – sunt noile monitoare dotate cu tehnologie IPS,100% Rec.709, 96% DCI-P3 și 99% Adobe RGB, precum şi funcții de calibrare hardware pentru editarea foto/video.

*PV3200PT – 32”W 3840×2160 UHD / PV270 – 27”W 2560×1440 QHD

Pentru acasă:

Video-proiectorul X12000 HD cu rezoluție 4K – este dotat cu o nouă sursă de lumină ce aduce experiența reală din cinema la tine acasă.

Allview lansează un feature phone cu buton SOS

Allview, brandul autohton numărul unu de smartphone-uri și tablete prezent pe piața din România lansează astăzi feature phone-ul M9 Connect, care se distinge prin butonul SOS ce direcționează utilizatorul spre 5 numere de telefon de urgență.

”Este un telefon care se adresează îndeosebi seniorilor, care pot să apeleze ușor la cei dragi când se confruntă cu o situație de urgență prin butonul SOS. Chiar dacă părinții sau bunicii ne sunt departe, ne place tot timpul să-i știm în siguranță. Iar M9 Connect este un telefon gândit pentru adepții telefoanelor clasice și adaptat nevoilor acestora”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Butonul SOS poate fi configurat cu până la 5 numere de telefon ce pot fi apelate în cazul în care utilizatorul are nevoie de ajutorul celor dragi. În cazul în care primul număr apelat nu răspunde, apelul este transferat automat către al doilea număr. Procedura se repetă cu urmatoarele contacte de urgență, până când unul dintre ele raspunde. În timpul apelurilor telefonice se transmite automat către toate contactele apelate un sms cu coordonatele locației  utilizatorului.

M9 Connect este un telefon Dual SIM ce oferă conectivitate 3G. Este echipat cu un acumulator de 1000mAh și oferă autonomie de durată: o încarcare completă va aduce 200 de minute de convorbire și pâna la 200 de ore în stand-by.

M9 Connect este prevăzut și cu aplicațiile de socializare Facebook Lite și WhatsApp.

Terminalul M9 Connect este disponibil de astăzi, pe bază de precomandă, la prețul de 249 lei iar livrările vor începe din 6 februarie.

Cu 4 noi dimesiuni aduse gamei CT, Nokian Heavy Tyres sporeşte manipularea eficientă şi sigură a celor mai grele încărcături agricole

București, 16.01.2017 – Nokian Heavy Tyres a lansat patru noi dimensiuni pentru gama de anvelope de remorcă CT. Acestea sunt proiectate pentru a face faţă celor mai grele sarcini, precum și pentru operațiuni agricole solicitante sau alte tipuri dificile de activităţi contractate. Anvelopele CT sunt potrivite pentru o gamă versatilă de activități în care se impune transportul unor  încărcături de mare tonaj, chiar și pe suprafețe accidentate, fiind printre anvelopele lider de piață în ceea ce privește durabilitatea, rezistența la străpungere și nivelul scăzut de zgomot.

Anvelopa CT, în dimensiunea 650/55R26.5, a fost extrem de apreciată de către clienți încă de la lansarea ei în cadrul salonului Agritechnica, în urmă cu trei ani, astfel că acum gama de anvelope CT este extinsă cu patru noi dimensiuni. „Masa încărcăturilor agricole care se transportă astăzi, atât pe terenurile agricole, cât și pe șosele, este deosebit de mare. În afara operațiunilor agricole, clienții noștri efectuează o gamă largă de operațiuni contractate. Anvelopele agricole tradiționale pot să nu fie adecvate pentru utilizarea în condiții extreme ori utilizarea acestora poate să nu fie profitabilă din punct de vedere economic, din cauza ratei de uzură rapide sau a susceptibilității de străpungere. De aceea am dezvoltat gama de anvelope CT,” declară Tero Saari, Project Manager Nokian Heavy Tyres.

Durabilitate

Unul dintre avantajele anvelopelor CT este durabilitatea. Suprafața de rulare variază între 22 și 27 milimetri, ceea ce reprezintă cu 5 până la 29 de procente mai mult decât la anvelopele competitorilor. Grosimea suprafeței de rulare alături de compusul de cauciuc durabil din care anvelopa este realizată îi extind durata de viață.

Trei benzi de oțel se află introduse sub compusul din care este realizată banda de rulare a anvelopelor CT, spre deosebire de cele două uzuale, ceea ce crește capacitatea de încărcare suportată, îmbunătățește stabilitatea și ajută la prevenirea perforării acesteia. Structura robustă a anvelopelor CT permite transportul unor încărcături cu o greutate sporită, spre deosebire de cea suportată de anvelopele obișnuite, chiar și pe teren stâncos.

Suprafața de contact a anvelopelor CT este cu peste 10 procente mai mare decât a anvelopelor competitoare similare de pe piață, ceea ce reprezintă un grad mai mic de compactare a terenului și mai multă stabilitate în situații precum descărcarea remorcilor. Suprafața de contact mărită și structura solidă a anvelopelor îmbunătățește, de asemenea, confortul și siguranța pe carosabil, unde cisternele agricole foarte încărcate sau remorcile utilizate pentru terasamente sunt supuse unor sarcini laterale extreme la viraj. Suprafața de contact crescută permite, de asemenea, utilizarea unui tractor cu aceeași putere pentru a tracta încărcături cu greutate sporită.

Profilul anvelopei prezintă o dispunere asimetrică a blocurilor de rulare, care reduce considerabil nivelul de zgomot. În plus, profilul anvelopei a fost conceput pentru o autocurățare optimă, împiedicând astfel acumularea de sol și pietre între caneluri.

Ne-am dorit să concepem o anvelopă destinată fermierilor și contractorilor care să fie cât se poate de fiabilă și durabilă, fiind în același timp și cea mai economică opțiune. În plus, ne-am dorit ca această anvelopă să fie cât se poate de versatilă, deoarece clienții noștri sunt adesea implicați într-o gamă largă de operațiuni, de la agricultură la terasamente,” adaugă Saari.

Nokian CT s-a dovedit a fi o anvelopă superioară

Serge Contat este liderul companiei S.E.T.A.R. Bibollet, care deține o flotă de 15 tractoare și realizează activități agricole, cât și alte tipuri de activități contractate, în regiunea Alpilor Francezi. În această zonă relieful este muntos, iar solul este foarte calcaros, ceea ce poate duce foarte ușor la perforarea anvelopelor. Tractoarele sunt utilizate la tractarea unor încărcături mari de furaje, cereale și gunoi de grajd.

Anvelopele Nokian CT sunt extrem de stabile chiar și cu cele mai grele încărcături. În ciuda condițiilor dificile și a solului calcaros de aici, nu am avut nici măcar o pană cu anvelopele CT. Aderența laterală este de asemenea extrem de importantă la încărcare, aici în Alpi, iar Nokian CT s-a dovedit a fi o anvelopă superioară și din acest punct de vedere,” confirmă Contat.

Anvelopele Nokian CT:

Noi dimensiuni (disponibile din ianuarie 2017):

560/60R22.5

600/50R22.5

600/55R26.5

600/60R30.5

Dimensiunea originală:

650/55R26.5

Samsung, Huawei și Apple, cele mai vândute branduri de telefoane în 2016

• Bugetul mediu alocat de către români în 2016 pentru achiziționarea unui telefon este de 1.200 lei.
– Apetitul românilor pentru tehnologia de ultimă generație crește de la an, iar acest lucru se reflectă și în modelele de smartphone-uri pe care aceștia le-au cumpărat, cu precădere, în 2016. În topul celor mai vândute smartphone-uri ale anului 2016 se regăsesc dispozitivele produse de giganții mondiali Samsung, Huawei și Apple, conform datelor Quickmobile, cel mai mare specialist în tehnologie de pe piața locală.
Smartphone-urile din seriile J, A și S, produse de Samsung, au fost printre cele mai cumpărate modele de către români, în 2016, potrivit datelor Quickmobile. Modelul producătorului sud-coreean preferat a fost J5, disponibil în mai multe variante, cu prețuri cuprinse între 760 de lei și 810 de lei. De asemenea, varianta J5 2016 se numără printre preferințele românilor, prețul modelului pornind de la 850 de lei, până la 1.000 de lei, în funcție de capacitatea și funcțiile acestuia, alături de modelul J3, al cărui preț variază de la 680 de lei și până la 760 de lei.
Un loc fruntaș în topul celor mai vândute telefoane ale anului 2016 îl ocupă și modelele Samsung A5, la prețul de 1.200 de lei și A5 2016, cu prețuri pornind de la 1.200 până la 1.600 lei.
Cei care și-au dorit vârfurile de gamă produse de Samsung au optat pentru modelul S7 Edge, cu prețuri cuprinse între 3.100 și 3.300 de lei.
Huawei, cu modelele P8, P9 și Y5, ocupă a doua poziție în topul celor mai populare smartphone-uri în 2016 în rândul iubitorilor de tehnologie din România. Cei care optat pentru modelul P8 Lite, au plătit, în medie, 760 lei, iar pentru P9 Lite, aceștia au alocat un buget de circa 1.000 de lei.
Designul şi tehnologia de top ale producătorului Apple l-au poziționat pe producătorul american pe locul 3 în topul celor mai vândute telefoane ale anului 2016, majoritatea românilor optând pentru modelul iPhone 7, pentru care au plătit circa 3.600 de lei.
„Atunci când își achiziționează un telefon, românii sunt atenți la mai multe aspecte, pornind de la designul acestuia, până la funcțiile și performanțele pe care smartphone-ul le atinge. Mai mult decât atât, poate cel mai important aspect pe care aceștia îl iau în considerare îl reprezintă prețul, dar, chiar și așa, există un număr mare de clienți dispuși să plătească peste 3.000 de lei pentru un produs premium”, a declarat Tudor Țiboc, General Manager al Quickmobile.
Potrivit acestuia, și terminalele produse de Xiaomi și HTC s-au aflat la mare căutare în rândul românilor în 2016, completând, astfel, topul.