3.000 de elevi au beneficiat la clasa de programul european de incluziune financiara „Schimbam vieti”

• Elevii de gimnaziu din 73 de școli au exersat lucrul în echipă și rolul de lideri, dezvoltându-și o imagine clară asupra legăturii dintre educație, profesie și incluziunea financiară
3.000 de elevi au beneficiat la clasa de programul european de incluziune financiara „Schimbam vieti”
Programul „Schimbăm vieți” (LifeChanger), susţinut de Metropolitan Life şi Junior Achievement România, a sprijinit la nivel național peste 3.000 de elevi de gimnaziu, din 20 localităţi din România, să dobândească noțiuni elementare de educaţie financiară și, astfel, să își dezvolte abilitățile financiare necesare vieții de adult.

Aflat în al doilea an de implementare în România, programul „Schimbăm vieţi” a fost adresat elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani și a cuprins un set de opt activități desfășurate la clasă, de profesori, cu suportul consultanților voluntari Metropolitan Life, pe baza unui kit de materiale special dezvoltate și distribuite gratuit.

Prin intermediul activităților learning by doing, elevii au beneficiat de contexte educaționale în care și-au descoperit propriile abilități și interese, au făcut proiecții asupra viitorului și au înțeles rolul educației în conexiune cu viitoarea profesie și cu viitoarele venituri. Pentru aceasta, ei au fost provocați să își asume rolul de lideri, să prioritizeze cheltuieli în contextul unor venituri limitate și să stabilească soluții pentru diferite situații de risc.

„Programul a prins foarte bine, întrucât educația financiară nu făcea parte deloc din viața cotidiană a elevilor mei. Bagajul lor de cunoștințe legate de bani era foarte limitat. Pentru ei, banii nu însemnau decât un mijloc prin care își pot achiziționa diverse lucruri. Au aflat, prin intermediul programului, ce înseamnă să te întreții și ce efort fac familiile lor.” – profesor, Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, București

Pe parcursul programului, peste 70 de consultanți Metropolitan Life s-au implicat ca voluntari, contribuind la explicarea practică a unor noțiuni financiare de bază și la dezvoltarea unei viziuni reale asupra conceptelor învățate.

„Am continuat și anul acesta sa fim aproape de tânăra generație și am simțit chiar din interacțiunea cu cei mici importanța dezvoltării educației financiare în școală. Prin programul „Schimbăm vieţi”, ne dorim să îi sprijinim în dezvoltarea cunoștințelor care îi vor ajuta să își construiască viața de adult pe care și-o doresc. Sperăm că un astfel de program să poată fi extins cât mai mult geografic și să fie un reper și pentru alte organizații care doresc să sprijine dezvoltarea ABC-ului financiar în România”, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Dezvoltarea programului se bazează pe o tradiție de 37 de ani de colaborare constantă între Junior Achievement și MetLife, grupul din care face parte Metropolitan Life la nivel global.

Prin intermediul programului, peste 24.000 de elevi din Europa și Orientul Mijlociu au beneficiat de experiențe educaționale de antreprenoriat și incluziune financiară, dar și de consultanță din partea a peste 700 de voluntari Metropolitan Life. În România, în anul 2017, programul „Schimbăm vieți” (LifeChanger) va fi disponibil pentru 4.000 de elevi, care vor dobândi abilități pentru o viață sigură și independentă financiar.

Proiecte creative cu un simplu laminator

Sunt atat de multe posibilitati sa faci proiecte creative, pline de originalitate, doar daca ai un laminator. Exista o tona de utilizari pentru un laminator atat pentru scoala cat si pentru acasa. Am o lista de idei de proiecte pentru tine sau poti sa le faci cadou, descopera-le mai jos.

  • Alege poza sau pozele preferate cu tine si prietena ta cea mai buna si poti sa o laminezi, asa ea va rezista in timp si in plus va fi un cadou foarte personal.

 

  • Un alt lucru util pe care poti sa il faci cu ajutorul unui laminator este sa faci o lista saptamanala cu treburile care trebuie facute prin casa, sau o lista cu cumparaturile sapatamanale, sa laminezi lista si sa o pui undeva la vedere pentru a-ti aminti tot timpul.

 

  • Un proiect foarte interesant si creativ este un sirag de frunze de toamna laminate. Poti culege frunze de diferite culori sa le laminezi si sa le insiri pe o sfoara, iar mai apoi le poti agata in fata unui geam sau unde vrei tu.

 

  • Un proiect foarte util care poate fi folosit si pe post de cadou este sa printezi anumite retete de prajituri, mancare sau retetele preferate ale prietenei tale, sa le printezi pe foi de diferite culori iar mai apoi sa le laminezi si sa le legi impreuna cu o sfoara. Acesta nu numai ca este un cadou perfect este  practic, ingenios si foarte personal.

 

Iata ca ai diferite optiuni folosindu-te de o singura activitate. Ingeniozitatea poate depasi multe limite iar proiectele “Do it yourself” sunt de regula cele care atrag si surprind cel mai mult. Succes si apeleaza mereu la elemente care te ajuta!

AMD a dezvaluit propria strategie adresata unei ere a inteligentei artificiale in medii server printr-o suita de echipamente hardware si aplicații software

Sub bannerul Radeon Instinct, AMD va oferi noi soluții GPU cu performanțe ridicate pentru învățare și deducție aprofundate, totodată stabilind un nou standard pentu ecosistemele open source destinate masinilor inteligente.

Împreună, produsele Radeon Instinct și soluțiile software open source au fost create să îmbunătățească în mod dramatic performanța, eficiența și ușurința în implementare a fluxurilor de lucru.

Acceleratoarele Radeon Instinct se pretează pentru o serie de mașini inteligente:

  • Radeon Instinct MI6 accelerator, bazat pe renumita arhitectură Polaris este un accelerator de deducție răcit pasiv si destinat sarcinilor complexe cu o putere de procesare de 5.7 TFLOPS in virgulă mobilă FP16 la 150W TDP și  16GB memorie GPU
  • Radeon Instinct MI8 accelerator, echipat cu un procesor grafic “Fiji” Nano, această soluție se va adresa produselor HPC cu o putere de procesare de 8.19 TFLOPS în virgulă mobilă FP16la mai putin de 175W TDP și 4GB memorie (HBM)
  • Radeon Instinct MI25 acceleratorva fi produsul AMD de vârf bazat pe arhitectura Vega și creat pentru procese avansate de învățare, optimizat pentru aplicații time-to-solution

AMD a anunțat de asemenea lansarea MIOpen, o librărie gratuită open source pentru acceleratoare GPU ce va ajuta la implementarea de inteligență arficială pentru masini cu performanțe ridicate. Libraria va fi disponibilă la începutul anului următor.

Brico Dépôt România își asumă obiective de sustenabilitate și minimizare a riscurilor de tăieri ilegale de păduri împreună cu WWF

WWF va dezvolta împreună cu Brico Dépôt România o platformă ce va cuprinde informațiile esențiale pentru ca furnizorii de lemn să evite achiziționarea lemnului provenit din exploatări ilegale, păduri virgine sau din păduri cu valoare ridicată de conservare.
Brico Dépôt România își asumă obiective de sustenabilitate și minimizare a riscurilor de tăieri ilegale de păduri împreună cu WWF
Peisajul natural din România este spectaculos, cu toate acestea, tăierile ilegale, chiar și din Parcurile Naționale, reprezintă o problemă actuală și totodată o amenințare pentru sănătatea ecosistemului. Este foarte important pentru noi să protejăm padurile și ne bucurăm că am încheiat acest parteneriat cu WWF. Este un prim pas pentru a crea un plan concret pentru companiile implicate în procesul de achiziție a lemnului.
Christian Mazauric, Director General Brico Dépôt România.

Platforma este deschisă principalilor factori interesați de legislația în domeniu și va fi un instrument indispensabil pentru a evita plasarea si vânzarea în piață a lemnului provenind din surse nesigure. În plus, platforma îi va ajuta pe operatori să obtină certificarea FSC (Forest Stewardship Council) pentru lemn controlat.

Prin parteneriatul încheiat pe o durată de un an, Brico Dépôt își asumă o serie de măsuri privind achiziția lemnului în vederea comercializării. Astfel, retailerul va desemna zonele de unde nu va achiziționa lemn – de exemplu, parcurile naționale și naturale, zonele cu risc în privința exploatărilor ilegale.

Pentru a creste sustenabilitatea în privința produselor din lemn, Brico Dépôt își asumă o creștere cu 10% a produselor certificate FSC pe rafturile magazinelor, până la sfarsitul parteneriatului. Pe termen lung, Brico Dépôt își dorește să ajungă la 100% produse vândute din lemn certificat.

Dacă vrem să avem o gestionare sustenabilă a pădurilor din România, nu este de ajuns doar să ne asigurăm că procedurile de control și legile sunt îmbunătățite, ci trebuie să încercăm să schimbăm piața. Pe de o parte putem cere mai multă transparență din partea companiilor privind trasabilitatea lemnului și, inclusiv, ținte ambițioase pentru reducerea impactului negativ asupra pădurilor. Pe de altă parte, trebuie să cerem sprijin de la consumatorii finali, care, la rândul lor, să facă alegeri informate, care să determine astfel toți jucătorii să joace cinstit. Faptul că Brico Dépôt își asumă să evite zonele critice și, totodată, își dorește să aibă pe termen mediu doar produse sustenabile este un pas în direcția bună și încercăm să îi ajutăm pe toti cei interesati prin acest proces, a declarat Magor Csibi, director WWF România.

La nivel mondial, mai mult de 125 de milioane de hectare de pădure sunt certificate conform standardelor FSC, echivalentul a aproximativ 5% dintre pădurile de producție de pe planetă. În România aproximativ 2,5 milioane hectare de pădure sunt certificate FSC.

Note pentru editori

FSC (Forest Stewardship Council) este o organizație independentă, neguvernamentala si non-profit aparută în anul 1993 pentru a promova un management forestier responsabil în pădurile din întreaga lume. Altfel spus, schema de certificare FSC ia în considerare atât interesele economice, sociale, cât si de mediu. Există mai multe tipuri de certificări FSC: Certificarea managementului forestier, Certificarea lanțului de custodie și certificarea lemnului controlat. Mai multe despre certificarea pădurilor conform standardului FSC: http://www.wwf.ro/ce_facem/paduri/certificarea_pdurilor_conform_standardului_fsc/

· Despre păduri virgine: http://www.wwf.ro/ce_facem/paduri/pduri_virgine/

· Despre pădurile cu valoare ridicată de conservare: http://www.wwf.ro/ce_facem/paduri/pduri_cu_valoare_ridicat_de_conservare/

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Prima competiție de robotică și soluții inovatoare dedicată copiilor între 9 și 16 ani este acum și în România

Începând cu sezonul 2016/2017 elevii din România au oportunitatea de a participa la FIRST® LEGO® League, cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii dedicată copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani. Competițiile FIRST LEGO League se desfășoară în prezent în circa 80 de țări, având peste 290.000 de copii participanți.
În cadrul sezonului curent, Animal Allies, echipele de concurs vor explora interacțiunea dintre om și animal și vor fi provocate să găsească soluții inovatoare ce îmbunătățesc această interacțiune.
Echipele de concurs se pot înscrie până pe 31 decembrie 2016. Au răspuns provocării Animal Allies deja 12 echipe din București, Brașov, Tulcea și Bârlad!
FIRST LEGO League Romania va avea loc la București, pe data de 11 martie 2017.
Animal Allies
Animal Allies
FIRST LEGO League își propune să sporească interesul tinerilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM) și să-i motiveze să urmeze o carieră în aceste domenii. În cadrul competiției participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din matematică și știință, elaborează soluții inovative pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață.

Programul competițional FIRST LEGO League este alcătuit din trei elemente: proiectul de cercetare, proba de robotică si valorile fundamentale. În cadrul proiectului de cercetare, echipele elaborează soluții inovative, conform tematicii anuale. Rezultatele acestei munci de cercetare și studiu vor fi prezentate în cadrul concursului în fața unui juriu de specialitate.

Pentru partea practică a concursului, proba de robotică, echipele vor construi un robot autonom, ce poate rezolva în mod independent o serie de misiuni. În ziua concursului, echipele vor încerca să rezolve cât mai multe misiuni cu ajutorul robotului construit.

Valorile fundamentale, temelia programului FIRST LEGO League, îi încurajează pe participanții să conștientizez faptul că beneficiul reciproc și concurența prietenească nu pot fi separate, iar întrajutorarea stă la baza lucrului în echipă.

Valorile Fundamentale ale FIRST LEGO League:

– Suntem o echipă.

– Noi suntem cei care lucrăm pentru a găsi soluții, sub îndrumarea antrenorilor și mentorilor.

– Recunoaștem că antrenorii și mentorii noștri nu cunosc toate răspunsurile și învățăm împreună.

– Cultivăm spiritul competiției prietenești.

– Ceea ce descoperim este mai important decât ceea ce câștigăm.

– Împărtășim experiența și cunoștințele cu alții.

– Dăm dovadă de Profesionalism Demn (Gracious Professionalism® ) și de Competiție cooperantă (Coopertition®) în tot ceea ce facem.

– Ne DISTRĂM!

Proiectul de cercetare și proba de robotică sunt ceea ce vor face elevii. Valorile fundamentale țin de felul cum le vor face. Fiecare echipă de concurs poate fi compusă din trei până la zece membri și va fi îndrumată de un antrenor adult atât înainte de concurs cât și în timpul acestuia.

Echipele care se vor clasa pe primele locuri vor fi invitate să participe la evenimentele internaționale din SUA, Danemarca sau Marea Britanie, pentru sezonul Animal Allies.

Începând cu anul 2016, sezonul Animal Allies, competiția FIRST LEGO League ajunge și în România, fiind organizată de Asociatia pentru educatie STEM creativa (CRESTEM), în calitate de partener operațional.

Înscrierea echipelor la FIRST LEGO League Romania, sezonul 2016/2017 – Animal Allies, se poate face vizitând website-ul oficial din Romania www.firstlegoleague.ro pana pe data de 31 decembrie 2016.

Aplicația Xerox Easy Translator Service, câștigătoare la premiile Enterprise App 2016

BUCUREȘTI, 14 decembrie 2016 – Aplicația Xerox Easy Translator Service a câștigat premiul acordat de CRN (The Channel Company), în 2016, la categoria Productivitate. Aplicația Xerox este prima soluție de acest tip din lume și simplifică semnificativ procesele de traducere din companii, oferindu-le acestora un avantaj competitiv.

„Premiile Enterprise App sunt deosebit de importante pentru Xerox, deoarece ne oferă un sprijin în promovarea produselor către principalele publicuri țintă: partenerii noștri autorizați”, spune Fred Ramsey, Office & Solutions Business, Xerox. „Acești parteneri au în oferta lor diverse echipamente multifuncționale Xerox care au încorporată platforma ConnectKey, platformă ce include o multitudine de instrumente de productivitate, printre care și aplicația Xerox Easy Translator Service”, a adăugat Ramsey.

Xerox Easy Translator Service permite utilizatorilor să traducă documente extrem de rapid. Aplicația este disponibilă de pe computer, smartphone, tabletă sau echipamente de imprimare multifuncționale. În prezent, se pot realiza traduceri în 44 de limbi, printre care se numără franceza, lituaniana, araba și japoneza. Aplicația traduce documente tipărite, scanate sau în format editabil, fiind compatibilă cu cele mai folosite tipuri de fișiere, de la Microsoft Office (Word, PowerPoint, Excel) și HTML, la fișiere de tip PDF, Jpeg, Tif, Gif sau Png.

Premiile Enterprise App (Appys) sunt acordate de CRN anual acelor companii care au demonstrat că inovațiile lor îi ajută pe angajați să își desfășoare activitatea mai eficient, chiar și din afara spațiului de lucru. De asemenea, premiile pun accent pe tehnologiile care permit furnizorilor de soluții și clienților acestora să crească valoarea business-ului lor.

În 2016, inovațiile câștigătoare la Appys au găsit soluții pentru diverse provocări cu care se confruntă oamenii din companii, de la revizuirea datelor, la gestionarea infrastructurii IT și la colaborarea cu alți angajați.

Reciclează responsabil cu ajutorul coșurilor de gunoi pentru colectare selectivă IgienaPHS

Într-o lume în care resursele sunt din ce în ce mai puține, iar populația din ce in ce mai numeroasă, fiecăruia dintre noi îi revine responsabilitatea de a contribui la construirea unui viitor cât mai bun pentru generațiile care urmează.

Colectarea selectivă a gunoiului este o măsură la îndemână pe care o putem adopta împreună, oameni și companii deopotrivă.

Legislația în vigoare susține aceste măsuri. Legea nr. 132/2010 se referă la colectarea selectivă a deșeurilor în instituțiile publice, în timp ce Legea nr. 249/2015 se referă la modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.

Dincolo de legislație însă, e responsabilitatea fiecăruia dintre noi, dar și a fiecărei companii, să ia măsurile necesare pentru ca reciclarea selectivă să se desfășoare în cele mai bune condiții.
Prima și cea mai importantă dintre acestea este dotarea cu pubele pentru colectarea selectivă.
Alege coșul de gunoi potrivit în funcție de specificul activității tale

Selecția de coșuri de gunoi selectiv din magazinul online IgienaPHS a fost realizată cu cea mai mare responsabilitate, pornind în primul rând de la respectarea legislației.

Am ținut însă cont și de specificul fiecărei companii sau de spațiul pe care aceasta îl poate aloca pentru instalarea pubelelor în interior sau în exterior, a pubelelor sau containerelor pentru colectare selectivă.

Există spatii de birouri unde fiecare metru este prețios, dar există și depozite sau suprafețe largi, cu trafic intens, care au nevoie de pubele mai mari și dispun de spațiul necesar instalării acestora. Pentru fiecare dintre ele avem o soluție care se va potrivi atât din punct de vedere al designului, cât și al spațiului disponibil.

Doar culorile sunt cele standard, prevăzute de lege și cunoscute deja de multe persoane: galben pentru deșeurile din plastic sau metal, albastru pentru hârtie și carton, verde pentru sticlă.

Coșurile pentru colectare selectivă IgienaPHS

În portofoliul IgienaPHS se regăsesc atât pubele individuale de mărimi mari si medii, pentru spațiile cu trafic aglomerat, cât si cosuri de gunoi compacte, superpozabile, cu capac basculant, potrivite pentru spațiile înguste.

Coșurile de gunoi sunt dotate cu sisteme de deschidere ce variază – de la pedala la flip-flap sau push, au o capacitate ce pornește de la 10l și poate ajunge la 50 sau chiar 60l și sunt realizate din materiale de calitate, fiind rezistente atât la murdărie, cât și la diverse zgârieturi accidentale.

Ele pot fi utilizate atât în spații de birouri, cât și pe holuri, în întreprinderi și fabrici, cabinete medicale și spitale sau diverse instituții. Echipa IgienaPHS poate recomanda fiecărui client mai multe modele de cosuri pentru colectarea deseurilor potrivite pentru spațiul disponibil, facilitându-i alegerea.

Synology® anunţă DiskStation DS3617xs

Taipei, Taiwan—Decembrie, 2016—Synology® Inc. lansează DiskStation DS3617xs, un echipament NAS dotat cu 12 bay-uri, capabil să ofere performanţe la citire de peste 2,358 MB/s şi o implemantare rapidă în fluxul de lucru al mediilor de afaceri mari.

DS3617xs se foloseşte de puterea unui procesor quad-core Intel Xeon-D, tactat la 2.2 GHz, ce poate atinge pragul de 2.7 GHz. Este un NAS capabil să ofere performanţe impresionante cu viteze la citire de peste 2,358 MB/s și 406,760 IOPS, atunci când este folosită o configurație RAID5 cu 10GbE Link Aggregation. De asemenea, vine dotat cu o memorie DDR4 ECC RAM de 16GB, cu opţiunea de a o extinde la un maxim de 48GB şi oferă un slot PCIe 3.0 ce suportă un modul 10GbE Network Interface Card (NIC).

” Am observat un interes şi o cerere mare din partea clienţilor noştri, pentru acest model capabil să ofere implementare rapidă şi o scalabilitate flexibilă.” a declarat Michael Wang, Product Manager Synology Inc. „De data aceasta am dublat memoria RAM pentru DS3617xs, oferind 16GB standard şi opţiunea de upgrade la 48GB.”

DS3617xs este proiectat pentru a face față foarte uşor expansiunilor viitoare. Poate fi conectat împreună cu una sau două unităţi de expansiune dedicate (DX1215), permiţând extinderea capacităţii de stocare cu până la 36 de unităţi, fără a întrerupe fluxul de lucru.

DS3617xs este certificate pentru VMware, Citrix, Hyper-V şi OpenStack, oferind companiilor o soluţie de stocare eficiente, ideală pentru toate medile de afaceri.

Ca şi mecanisme redundante, DS3617xs oferă patru porturi LAN cu suport failover şi un design eficient ce include tehnologii şi sisteme de răcire pasive, totul pentru a garanta o funcţionare ireproşabilă, fără întreruperi.

Ca si suport software, DS3617xs utilizează DiskStation Manager (DSM), cel mai avansat şi mai intuitiv sistem de operare pentru dispozitive NAS. Acesta oferă o gamă variată de aplicaţii, de la backup şi management de reţea, la multimedia.

Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati: https://www.synology.com/products/DS3617xs.

Brandul romanesc Allview intra pe piata de solutii smart home si isi propune sa devina liderul local al segmentului

Allview, brandul autohton numarul unu de smartphone-uri si tablete prezent pe piata din Romania, a lansat Siebo Smart Home –  un sistem smart home care in formula completa va include un numar impresionant de senzori, o oglinda inteligenta si o camera cu rol de unitate centrala denumita Siebo SmartCam. Senzorii pot fi controlati de pe smartphone sau tableta prin intermediul aplicatiei Android dezvoltate de Allview. Aplicatia aferenta pentru sistemul de operare iOS va fi disponibila in curand.

“Viziunea Allview este oferirea de tehnologii inteligente si accesibile, sub un brand romanesc. Daca in 2011 am mizat pe telefoane mobile dual sim, exploatand nevoia pietei de telefonie a momentului, in 2016 mizam pe sisteme smart home, pe care le consideram viitorul pietei de IT&C in anii ce vor urma” a declarat Lucian Peticila, General Manager Visual Fan, compania care detine brandul Allview.

Siebo Smart Home by Allview foloseste pentru comunicarea wireless a dispozitivelor inteligente cel mai sigur limbaj recunoscut pentru Internet of Things (IoT): ZigBee, tehnologia care ofera un nivel de protectie a datelor asemanator celui din domeniul bancar.

„Printre elementele de noutate pe care le aduce noul sistem, in comparatie cu alte oferte din piata locala, se numara si caracterul autonom al Siebo Smart Home: nu este nevoie de abonament, poti controla sistemul de pe orice smartphone sau tableta,  iar nevoia de securitate a produselor din categoria IoT a fost o prioritate inca din stadiul de concept”, a subliniat Ciprian Cucu, Sales Manager Allview.

Sistemul este conceput pentru a acoperi toate nivelele unui smart home complet si include solutii din categoriile:

UTILITAR (prin senzorii si dispozitivele care controleaza utilitatile)

CONFORT (prin senzorii si dispozitivele care controleaza lumina artificiala si naturala, umiditatea, temperatura, precum si prin numeroasele aplicatii ale oglinzii inteligente etc)

SECURITATE (prin senzorii si dispozitivele precum Siebo SmartCam sau scenariile pre-setate pentru situatii de tipul concediu, in care utilizatorul poate programa sistemul sa deschida luminile, televizorul sau sistemele de sunet la anumite ore, pentru a simula o casa locuita etc)

ECO (controlul consumului si scaderea costurilor de locuire).

Pretul de pornire pentru un sistem Siebo Smart Home este de 799 de lei si poate ajunge pana la 6.000 de lei, in functie de complexitate si de numarul de senzori. Pentru inceput, dispozitivele  Siebo Smart Home by Allview vor putea fi achizitionate pe site-ul allview.ro, iar incepand de anul viitor prin retailerii Altex, MediaGalaxy si eMAG.

Evolio lansează cele mai accesibile smartphone-uri cu Android 6.0

București, 6 decembrie 2016, Evolio lansează M5Pro și M6, două smartphone-uri ce îmbină armonios designul rafinat, procesorul de ultimă generație și funcționalitatea de excepție dată de cel mai nou Android 6.0 Marshmallow. M5Pro și M6 oferă interfețe de utilizare simplificate, securitate fără precedent pentru datele utilizatorului, și o autonomie considerabil îmbunătățită.

Cele doua smartphone-uri sunt dual SIM, echipate cu sistem de operare Android 6.0 și cu procesoare Mediatek Quad Core. M5Pro și M6 sunt testate și ceritificate Google, oferind o integrare perfectă cu facilitatile, aplicațiile și serviciile Google.

Ecranul IPS cu care vin echipate ambele telefoane, oferă un contrast și o luminozitate de excepție. Display-ul este vizibil chiar și în lumină solară directă și oferă o paletă de peste 16 milioane de culori.

Smartphone-ul Evolio M5Pro are un ecran de 5 inch cu bezel îngust, o grosime de doar 8 mm și cântărește 128 grame, fiind foarte compact și rafinat.

Evolio M6 devine o alegere inspirată pentru utilizatorii care doresc un smartphone cu ecran generos, dar în același timp modern și elegant. M6  aduce ca noutate displayul IPS de 5.5 inch la rezoluție HD 1280×720 px. Smartphone-ul este ultra-plat având o grosime de doar 8,3 mm.

„În 2016 vînzările pe segmentul smartphone-uri cu display  cuprins între  5 și 5,6 inch în România s-a dublat comparativ cu anul trecut. Cea mai mare creștere a fost generată de telefoanele Android 6.0, care au ajuns în septembrie 2016 pentru prima oară la o cotă generală de piață de 90%. În acest context, dar și din dorința de a ne extinde portofoliul, am mizat foarte mult pe dimensiunea ecranului, calitatea și performanța componentelor hardware, dar și pe atribuirea unor funcționalități excepționale de securitate a datelor utilizatorului. Astfel au rezultat M5Pro și M6, două smartphone-uri rafinate, prietenoase și sigure.” – declară Liviu Nistoran, Fondator Evolio.

Pentru ca utilizatorul să se poată bucura de un spațiu de stocare extins smartphone-urile dispun de slot pentru card microSD de până la 32 GB, memoria Flash de 8GB putând fi extinsă rapid.

Si din punct de vedere al autonomiei M5Pro și M6 impresionează, fiind dotate cu acumulatoare de 2000mAh, respectiv 2300mAh și procesoare cu funcții Power Management îmbunătățite. Ambele dispozitive au fost special optimizate pentru obținerea unui consum redus de energie, astfel încât utilizatorul să poată beneficia de un timp îndelungat de utilizare.

Smartphone-urile M5Pro și M6 vor putea fi achiziționate începând de astăzi la prețul recomandat de vânzare de 399 lei, respectiv 499 lei, atât din rețelele de retail specializate cât și online de pe site-ul EvolioShop.com.