Banda LED este din ce in ce mai intalnita, in aplicatii variate, incepand de la iluminat arhitectural scafe, iluminat cluburi, iluminat ambiental, iluminat mobilier, avand in vedere modularitatea si versatilitatea modalitatilor de punere in practica a acestei solutii ingenioase de iluminat.
Dimensiunile reduse, flexibile, adaptabile cu performante energetice de invidiat si de tehnologia neonului, fac din sistemul de banda LED/becuri LED un sistem versatil in foarte multe domenii de aplicare.
Date fiind aceste detalii despre aceasta tehnologie de iluminat relativ noua, haideti sa vedem cum alegem banda LED?
In momentul in care ne decidem sa folosim banda led pentru iluminare trebuie sa tinem cont de:
- culoare: alb rece, alb neutru, alb cald, RGB,RGB+alb, rosie, albastra, verde, galbena
- tensiune de alimentare: 220V, 24V, 12V
- putere absorbita: 3,6W, 4,8W, 7,2W, 9,6W, 14,4W, 16W, 18W, 20W. Puterile mentionate sunt pe metru de banda.
- flux luminos: de regula aceasta caracteristica este direct proportionala cu puterea absorbita, astfel banda cu fluxul luminos cel mai mare este banda de 20W/m, iar cel mai slab flux luminos este emisa de banda care consuma 3,6W/m.
- grad de protectie: IP20 (fara protectie), IP6x (protectie la umezeaza IP66/ submersibila IP68)
- tip chip LED banda: 3528, 3014, 5050, 5630, 2835, si altele. Acest numar reprezinta de fapt dimensiunea chipului, exprimata in mm dupa cum urmeaza: Ex. banda 3528, chip dimensiuni 3.5mm x 2.8mm.
- toate benzile, exceptie facand benzile led ce se alimenteaza direct la 220V, au pe partea inferioara banda dublu-adeziva, dar si asa, in unele cazuri nu este suficienta pentru instalare. In astfel de cazuri este necesara instalarea benzii in ansamblu cu Profil LED Aluminiu.
Pe canalul de youtube al celor de la Ledia.ro gasesti foarte multe produse inovatoare si detalii care te vor ajuta atunci cand vine vorba de alegerea unui astfel de iluminat pentru locuinta ta.