Începută în data de 9 iunie, campania România Reciclează a ajuns și la Grivița, în județul Vaslui, aceasta fiind cea de-a 11-a localitate în care colectarea deșeurilor electrice și electronice a fost principalul punct de interes al locuitorilor comunei. Venind în sprijinul asociației Environ, organizatoarea acestei campanii, primăria din Grivița, condusă de către doamna primar Munteanu Alina, a reușit să comunice importanța reciclării de deșeuri electrice și electronice, astfel încât s-a reușit colectarea a 300 de kilograme de DEEE-uri.
Mai mult de jumătate din echipamentele colectate au fost televizoare, dar s-au reciclat și echipamente precum toaster, ventilator sau hotă.
Campania Romania Recicleaza
,,Succesul înregistrat în a doua săptămână de campanie reprezintă încă o dovadă că parteneriatele cu autoritățile locale au un rol esențial în asigurarea unui sistem de management al deșeurilor funcțional. Felicităm și mulțumim totodată edilului comunei Grivița, doamna Munteanu Alina, pentru sprijinul oferit de primărie în organizarea campaniei. Ceea ce ne dorim este ca ,,România Reciclează” să se transforme într-o adevărată mișcare la nivel național care să descrie o realitate și nu doar un deziderat”, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ, organizatorul campaniei.
Programul ,,România Reciclează” are drept obiective creșterea gradului de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate și crearea de puncte mobile de colectare, favorizând astfel creșterea cantităților de DEEE colectate selectiv și reciclate.
Pe perioada derulării campaniei, orice participant care va preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat din zona primăriei sau va solicita colectarea deșeurilor de la domiciliu, va fi premiat cu un tichet cadou. Pentru preluarea deșeurilor electrice voluminoase, participanții pot solicita ridicarea de la domiciliu la serviciul de Call Center 031.827.0000 sau pe e-mail la adresa logistica@environ.ro.
În total, în cea de-a doua etapă a campaniei s-au colectat 8000 kg de echipamente electrice și baterii uzate. Campania itinerantă continuă și săptămâna aceasta cu localitătile Mociu, Cămărașu, Obreja, Sasca Montană, Buciumeni, Vârfuri, Bran și Lipănești. Pentru detalii referitoare la programul de colectare, precum și regulamentul complet al campaniei, vă rugăm accesați www.environ.ro.
În conformitate cu angajamentele luate, România trebuie să atingă o rată de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor și acumulatorilor portabili uzați de 45%. Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnați. Primăriile interesate să se implice în campania ,,România Reciclează” se pot înscrie pe adresa office@environ.ro